Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2019 - No 202 έως 211 | Χ&Α - 204 | Επίκαιρα θέματα και προβληματισμοί

Επίκαιρα θέματα και προβληματισμοί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάνει η Βίσση για Ευρωβουλευτής;
… Στη συζήτηση έπεσε το ερώτημα εάν είναι σκόπιμο να μπαίνουν στα ψηφοδέλτια μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν όμως μεγάλη αναγνωρισιμότητα προκειμένου να ενισχυθεί η δημοφιλία ενός κόμματος. Η θέση των Γερμανών ήταν κάθετη: “Εμείς είμαστε ένα σοβαρό κόμμα και οι πολίτες περιμένουν από εμάς να είμαστε σοβαροί. Δεν μπορούμε να κάνουμε ασόβαρες επιλογές. Ούτε πρόκειται οι ψηφοφόροι να τις επικροτήσουν. Δοκιμάστηκαν στο παρελθόν κάποιες επιλογές ανθρώπων που ήταν απλώς διάσημοι, αλλά απέτυχαν παταγωδώς”... (Δείτε εδώ το πλήρες άρθρο)

Οι σοβαρές χώρες, έχουν σοβαρούς θεσμούς. Ή, για να το θέσουμε αλλιώς, “ο πλούτος των εθνών, είναι η ποιότητα των θεσμών τους”. Δεν χρεοκοπούν τυχαία οι χώρες.

 

 

 

“Γαλάζια Πατρίδα”: Αναβάθμιση των τουρκικών διεκδικήσεων και μόνιμη απειλή
“Γαλάζια Πατρίδα”, δεν είναι απλά το όνομα της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης που έχει σχεδιαστεί -και που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες- στην ιστορία της Τουρκίας. Είναι το, δεδηλωμένο πλέον, δόγμα που προτάσσει η Άγκυρα προκειμένου να αμφισβητήσει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με αυτό, η Τουρκία μετράει ως “πατρίδα” 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και είναι έτοιμη να τα υπερασπιστεί. Η άσκηση αυτή δεν είναι απλά μία αντίδραση στις ενεργειακές εξελίξεις που σημειώνονται κατά τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά είναι μία από τις πιο σοβαρές εκδηλώσεις προθέσεων που έχει στείλει η Τουρκία προς την ελληνική πλευρά τις τελευταίες δεκαετίες, το οποίο δηλώνει το μέγεθος της απειλής που δέχεται η χώρα μας. Η άσκηση θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου. (Δείτε εδώ).

 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Έντι Ράμα
Η σοβαρή πολιτική αναταραχή που βιώνει η γειτονική χώρα, θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέλιξη η οποία θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία της και θα διατηρήσει την αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια. Πάγια επιδίωξη της Ελλάδας είναι η βελτίωση του επιπέδου της Δημοκρατίας και της οικονομικής ανάπτυξης της Αλβανίας, αφού αυτοί είναι οι κυριότεροι παράγοντες για τον περιορισμό του αλβανικού εθνικισμού, η ανάπτυξη του οποίου προκαλεί -και θα συνεχίσει να προκαλεί- εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή. (Δείτε εδώ).

 

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ
Τεύχος 204 - 4/3/2019
Περιεχόμενα τεύχους 204

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text