Αρχική | Οικονομία | Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστεί, εκτιμά η Société Générale

Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστεί, εκτιμά η Société Générale

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστεί, εκτιμά η Société Générale

Της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η Société Générale στα ελληνικά ομόλογα, συνιστώντας θέσεις αγοράς στους επενδυτές, τη στιγμή που, όπως επισημαίνει, η Ελλάδα προσπαθεί να μιμηθεί την επιτυχία της Πορτογαλίας. Δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος του κύκλου σκλήρυνσης της νομισματικής πολιτικής στις ανεπτυγμένες αγορές και έτσι τα κρατικά ομόλογα που ενέχουν ρίσκο, όπως τα ελληνικά, αποτελούν μια πολύ ελκυστική στρατηγική τοποθέτηση για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, οι θετικές εξελίξεις γύρω από την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ οδήγησε σε νέα βελτίωση τους ελληνικούς τίτλους, ενώ το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει ένα τεράστιο «μαξιλάρι ρευστότητας» αποτελεί πολύ καλό νέο για τους επενδυτές καθώς τους δίνει ασφάλεια, ωστόσο η Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένη και βγαίνει στις αγορές με πολύ υψηλές αποδόσεις. Ενώ οι οίκοι αξιολόγησης υπογραμμίζουν τα θετικά της ύπαρξης του μεγάλου cash buffer, η Société Générale θεωρεί ότι δεν είναι επαρκώς ενσωματωμένο στις αξιολογήσεις που δίνουν για τη χώρα. Και ο λόγος είναι ότι οι οίκοι πρέπει να δουν ότι οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικά ομόλογα πριν επιταχύνουν τον ρυθμό των αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας.

Οπως εκτιμά, το spread των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω και έτσι όσοι έχουν θέσεις σε αυτά θα βγουν κερδισμένοι, ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να ξαναβγεί στις αγορές, πιθανόν μετά το ορθόδοξο Πάσχα της 28ης Απριλίου, αν και ο ΟΔΔΗΧ δεν έχει ανάγκη νέας χρηματοδότησης. Ετσι, παρά το ισχυρό ράλι που έχουν σημειώσει οι ελληνικοί τίτλοι το τελευταίο διάστημα, με την πτώση στις αποδόσεις τους να ξεπερνά τις 100 μονάδες βάσης από τις αρχές του έτους, η ίδια παραμένει αγοραστής στα ελληνικά ομόλογα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text