Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Η Ιρλανδία εκμεταλλεύεται το Brexit για να κερδίσει επενδύσεις

Η Ιρλανδία εκμεταλλεύεται το Brexit για να κερδίσει επενδύσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ιρλανδία εκμεταλλεύεται το Brexit για να κερδίσει επενδύσεις

Η Ιρλανδία θέλει να προσελκύσει ακόμη περισσότερες επενδύσεις από εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στην τεχνολογία, τις αερομεταφορές και τα χρηματοπιστωτικά, εκμεταλλευόμενη την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τον λόγο αυτόν το Δουβλίνο υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διαφυλάξει τη χαμηλή φορολογία που προσφέρει στις επιχειρήσεις, η οποία ανέρχεται σήμερα στο 12,5%.

Τα σχέδια της Ιρλανδίας για να προσελκύσει νέες επενδύσεις, όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από την Αμερική και την Ασία, παρουσίασε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Φράνσις Φιτζέραλντ στο CNBC. Όπως είπε, μεγάλο ατού της Ιρλανδίας είναι ότι παρέχει ασφαλές και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πρόκειται πρακτικά για φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, οι οποίες ξέρουν τι να περιμένουν σε βάθος πολλών χρόνων και δεν αιφνιδιάζονται με ξαφνικές αλλαγές στη νο- μοθεσία.

Η σταθερότητα αυτή θα βοηθήσει τη χώρα να προσελκύσει νέες ξένες επενδύσεις, ειδικά από εταιρείες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στις ευρωπαϊκές αγορές, εξήγησε η ίδια.

Οπως υποσχέθηκε για μια ακόμη φορά η Φιτζέραλντ, η Ιρλανδία θα παραμείνει μια από τις ισχυρότερες φωνές μέσα στην Ευρώπη κατά της αύξησης της φορολογίας των επιχειρήσεων στην ΕΕ. Άφησε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς να εννοη- θεί ότι μπορεί να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε προσπάθεια άλλων χωρών της ΕΕ να αυξή- σουν τη φορολογία σε αμερικανικές εταιρεί- ες του κλάδου της τεχνολογίας, όπως είναι η Google και η Facebook.

Το Δουβλίνο έχει κάνει συμφωνία με πολλές ξένες εταιρείες να ανοίξουν θυγατρικές στη χώρα και να φορολογούνται μόνο με 12,5%, όταν σε παγκόσμιο επί-εδο οι φόροι που πληρώνουν οι επιχειρήσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο σε περίπου 22%.


Πηγή : cnn.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text