Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας

Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας

Η ανεργία στη Βρετανία παρέμεινε σε χαμηλά 42 ετών κατά τους τρεις μήνες μέχρι τον Αύγουστο, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εργασία πλησίασε σε υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία ONS.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε σε 4,3% κατά την περίοδο αυτή και παρέμεινε κάτω του 4,5% που θεωρεί η BOE ως «ποσοστό ισορροπίας». Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν εργασία υποχώρησε κατά 52.000 σε 1,44 εκατομμύριο.

Η απασχόληση ενισχύθηκε σε 94.000 σε 32,1 εκατ. ανθρώπους. Στο 75,1%, το ποσοστό της απασχόλησης είναι ελάχιστα κάτω του υψηλού ρεκόρ που καταγράφηκε την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου, στο 75,3%.

Η αύξηση μισθών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη λίγο άνω του 2% και πολύ κάτω του πληθωρισμού (σ.σ. χθες έγινε γνωστό ότι φτάνει το 3%). Ωστόσο Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν υπαινιχθεί πως δεν είναι πλέον έτοιμοι να περιμένουν επιτάχυνση των μισθών για να αποφασίσουν σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, η πίεση στο βιοτικό επίπεδο των Βρετανών συνεχίστηκε τους τελευταίους τρεις μήνες, με την ανάπτυξη του μέσου μισθού να υποχωρεί σε πραγματικούς όρουςγια έκτο συνεχόμενο μήνα. Για κάποιους, αυτός είναι λόγος για να καθυστερήσει τυχόν άνοδος στα επιτόκια.

Πηγή: euro2day.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text