Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Πέμπτη, 29/8/19) ανοδικά την σημαντική αντίσταση (και πρώην στήριξη) των 845 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Πέμπτη, 29/8/19) ανοδικά την σημαντική αντίσταση (και πρώην στήριξη) των 845 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +1,10% (στις 852 μονάδες, στις 3.45 μμ) με αυξημένο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης ανοδικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες οι οποίοι όμως έχουν χειρότερη (πιο bearish) διαγραμματική εικόνα από τον ΓΔ.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ διασπά σήμερα ανοδικά το επίπεδο των 845 μονάδων όπου συγκεντρώνονται, ο ΕΚΜΟ30, η διπλή τοπική κυλιόμενη κορυφή – υψηλό 15 ημερών και η διασπασθείσα καθοδικά προ 20ημέρου γραμμή λαιμού σχηματισμού διπλής κορυφής Α-Κ.

Ο ΓΔ από σήμερα αρχίζει να παίρνει ξανά bullish όψη και εμείς θα ετοιμαζόμαστε για να προχωρήσουμε σε αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Επειδή διασπάσθηκε η αναφερθείσα γραμμή των 845 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την έκθεσή του από 50% σε 55% αγοράζοντας 1000 μετοχές ΤΕΝΕΡΓ.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι το πλάτος της αγοράς σήμερα με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ μόνον μια μετοχή εμφανίζει άνοδο μεταβλητότητας, η ΜΙΓ με άνοδο +3,60%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο βάσει της ανόδου της, του όγκου της και της διαγραμματικής της θέσης (να βρίσκεται λίγο κάτω ή πάνω από έγκυρη αντίσταση).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης αντίστοιχα.

Τείνει να δώσει τέτοια σήματα αγορών η ΔΕΗ και τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΕΕΕ, ΕΛΛ, ΜΛΣ, ΟΛΘ και ΟΤΕ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον η ΠΡΟΦ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι,  ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΕΛΠΕ και ΤΕΝΕΡΓ, αλλά δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να ξεχωρίσουμε αν πρόκειται για συσσωρεύσεις ή διανομές.

Ο Δείκτης Τραπεζών έχει παρόμοια εμφάνιση με του ΓΔ έχοντας ανακτήσει το περίπου 50% της μεγάλης πτώσης α’ 15νθημέρου Αυγούστου (όταν ο ΓΔ έπεσε από τις περίπου 900 μονάδες στις περίπου 800 και τώρα βρίσκεται περίπου στην μέση της απόστασης). Η ΕΤΕ έχει αυτό το καιρό την καλύτερη διαγραμματική εμφάνιση από τις 5 τραπεζικές μετοχές.

Θα επανελθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text