Αρχική | Πολιτική | Η Αθήνα επενδύει στο «άνοιγμα» της κινεζικής αγοράς

Η Αθήνα επενδύει στο «άνοιγμα» της κινεζικής αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Αθήνα επενδύει στο «άνοιγμα» της κινεζικής αγοράς

Nέο προσκλητήριο σε επενδυτές απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαγκάη, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα είναι «open for business», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει στο έπακρον τις κινήσεις για άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε αγαθά. Προανήγγειλε ακόμη την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Πεκίνο τον ερχόμενο Απρίλιο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «17+1».  «Προσελκύουμε κινεζικές, ευρωπαϊκές, αμερικανικές, ιαπωνικές επενδύσεις, όμως θέλω να σημειώσω πως οι Κινέζοι επένδυσαν στο λιμάνι του Πειραιά όταν πολύ λίγες άλλες χώρες εξέταζαν απευθείας επενδύσεις σε υποδομές στην Ελλάδα. Επομένως, είναι project που θα προχωρήσει. Πρόκειται για δέσμευση που έχουμε αναλάβει και ειλικρινά πιστεύω πως είναι win-win έργο για όλους», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο κινεζικό δίκτυο CGTN.

«Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα ως εμπορικός κόμβος και τουριστικός προορισμός λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς της», σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι τα ελληνικά προϊόντα θα επωφεληθούν από την ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία μεταξύ Κίνας και Ε.Ε. για την προστασία γεωγραφικών προσδιορισμών, κατοχυρώνοντας τη μοναδικότητα ποιοτικών αγαθών, όπως η φέτα. Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, επανέλαβε πως στόχος του είναι η προσέλκυση 500.000 επισκεπτών από την Κίνα έως το 2021.  Στις συναντήσεις του με εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τους κάλεσε να επενδύσουν στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ali Baba Ντάνιελ Γιονγκ Ζανγκ και συζήτησαν την προβολή της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ali Express, η οποία έχει 700 εκατομμύρια πελάτες. Ο κ. Ζανγκ εξέφρασε στον πρωθυπουργό την επιθυμία για πώληση ελληνικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε παράλληλα την προώθηση του ελληνικού τουρισμού μέσω της πλατφόρμας, η οποία προσφέρει και τουριστικές υπηρεσίες. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της ICBC, Τσεν Σικίνγκ. Η ICBC πρόκειται να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα. Ηδη συμμετέχει σε επένδυση 300 εκατομμυρίων σε ηλιοθερμικά συστήματα στην Κρήτη και όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, εξετάζει τις δυνατότητες να συμμετάσχει και σε άλλες επενδύσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας ZTE.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text