Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Αγορές: Η πιο απλή στρατηγική δίνει τα υψηλότερα κέρδη εδώ και 26 χρόνια

Αγορές: Η πιο απλή στρατηγική δίνει τα υψηλότερα κέρδη εδώ και 26 χρόνια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγορές: Η πιο απλή στρατηγική δίνει τα υψηλότερα κέρδη εδώ και 26 χρόνια

Οι στρατηγικές διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στο κέρδος και την προφύλαξη από κινδύνους, γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, είναι τελικά η πιο απλή στρατηγική αυτή που έχει αποδειχθεί «χρυσή» το 2019. Όσοι επενδυτές χώρισαν απλώς τις τοποθετήσεις τους ανάμεσα σε μετοχές και ομόλογα, απολαμβάνουν τις καλύτερες αποδόσεις εδώ και 26 χρόνια, σύμφωνα με την Pictet Asset Management.

Aν και είχαμε πολλά σκαναμπεβάσματα φέτος στα σενάρια για τον εμπορικό πόλεμο και την παγκόσμια οικονομία, τις διαθέσεις των επενδυτών και τους δείκτες, τα κέρδη της Wall Street (που δίνει το σήμα και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη) υπερβαίνουν το 25%. Την ίδια ώρα, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν την απειλή της ύφεσης, σε ράλι έχουν επιδοθεί και τα κρατικά/εταιρικά ομόλογα.

«Μας εκπλήσσει, αλλά είναι πραγματικότητα. Οι διεθνείς επενδυτές που επέλεξαν φέτος ένα χαρτοφυλάκιο 50% μετοχές, 50% ομόλογα, έχουν κατά μέσο όρο κέρδη της τάξης του 16%» δήλωσε στο CNBC o επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Pictet Asset Management, Λούκα Παολίνι. Όπως επεσήμανε, πρόκειται για την καλύτερη χρονιά για τέτοιου είδους χαρτοφυλάκια από το 1993.

Πρόσθεσε επίσης ότι στις αρχές του έτους κανείς δεν περίμενε να δει τη Fed να προχωρεί σε τρεις μειώσεις επιτοκίων, για να θωρακίσει την ανάπτυξη. Πράγματι, τότε η Goldman Sachs, που σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις της, εκτιμούσε ότι η Fed θα προβεί σε τέσσερις... αυξήσεις. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα, όσο και εάν απέκρουε στις δημόσιες τοποθετήσεις της τις πιέσεις Τραμπ, έκανε τελικά το χατίρι του Λευκου Οίκου και των επενδυτών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text