Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Σήμερα το μνημόνιο με τη Λιβύη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

Σήμερα το μνημόνιο με τη Λιβύη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σήμερα το μνημόνιο με τη Λιβύη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

Σε γραμμική τροχιά συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, προωθώντας σήμερα προς ψήφιση τα δύο Μνημόνια που υπέγραψε με τη Λιβύη, παρά τις διεθνείς παραινέσεις για αυτοσυγκράτηση, αποδεικνύοντας -για ακόμη μια φορά- ότι οι απειλές είναι αξιόπιστες και οι πράξεις μη αναστρέψιμες.

Στόχος του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θέλει να εδραιώσει status περιφερειακής υπερδύναμης, είναι η αποδέσμευση από το σύμπλεγμα ελέγχου που έχουν επί δεκαετίας διαμορφώσει ΗΠΑ και ΕΕ στην περιοχή, καθοδηγώντας τάσεις και κατευνάζοντας εξάρσεις κατά το δοκούν.

Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, η κυβέρνηση της χώρας θα καταθέσει αμφότερα τα Μνημόνια στη Βουλή, όπου θα ξεκινήσει η ψήφισής τους από την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Η κίνηση καταδεικνύει ότι στη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στο Λονδίνο δεν υπήρξε καμία πρόοδος μόνο αμφίπλευρη αποδοχή του αναπόδραστου της δυναμικής που έχει δημιουργηθεί. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ενώ από ελληνικής πλευράς έγινε μια επιδερμική ενημέρωση για τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό, από τουρκικής η συνάντηση αντιμετωπίστηκε -λίγο ως πολύ- ως μη γενόμενη, καθώς το θέμα δεν καλύφθηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

Πηγή: crisismonitor.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text