Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Τετ,18.12.2019) πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων

Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Τετ,18.12.2019) πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge fontΙκανοποιητική για τους αγορασμένους είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,55% (στις 899 μονάδες στις 3.35 μμ) και μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο ) πλησιάζει σε απόσταση μόλις δυο μονάδων ή 0,20%, το επίμαχο επίπεδο των 901 μονάδων το οποίο αν ξεπεράσει με δύναμη, τότε θα είναι πολύ πιθανή και η ανύψωση προς το ορόσημο των 1000 μονάδων.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του ΓΔ, να διασπάσει τις 900 μονάδες, είναι μεγάλες καθώς, (α), ο δείκτης συσσωρεύσεων / διανομών του ΧΑ, ο OBV, βρίσκεται ήδη σε υψηλά έτους,, (β), οι κύριοι ξένοι δείκτες βρίσκονται επίσης σε νέα υψηλά έτους και, (γ), ο σχηματισμός της καμπύλης του ΓΔ, ένα πεντάμηνο «ανηφορικό τρίγωνο», αποτελεί κλασσικό bullish pattern.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το μέσο της σημερινής διακύμανσης δηλαδή πάνω από τις 897 μονάδες, το ΤΧ θα τοποθετήσει τα μισά από τα λιγοστά εναπομείναντα μετρητά του σε μετοχές ΦΡΛΚ.

Μετοχές

Τα 2/3 περίπου των μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 6 μετοχές, οι αδελφές ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΙΝΚΑΤ, συν τις ΛΑΜΔΑ, ΑΔΜΗΕ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΤΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΛΑΜΔΑ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο για εμπορεύσιμη μετοχή, +5,24%, με μεγάλο όγκο 550 χιλ τεμαχίων αντιδρώντας στην καλή είδηση της επιτυχίας της προχθεσινής ΑΜΚ με υπερκάλυψη 110%.

Η ΑΔΜΗΕ συνεχίζει την εκτόξευσή της ακολουθώντας τον δρόμο της μητρικής ΔΕΗ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα ο ΦΡΛΚ με καλή άνοδο +2,91% και καλούς όγκους 140 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Μετοχή που τείνει να δώσει ως άνω σήματα αγορών είναι μόνον η ΜΠΕΛΑ ενώ σήματα πώλησης με αντίστροφη σηματοδότηση τείνουν να δώσουν οι ΜΟΗ και η ΣΕΝΕΡ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΔΜΗΕ, ΦΡΛΚ και ΠΛΑΚΡ και νέα χαμηλά τριμήνου καμία.

Συσσωρεύσεις βλέπουμε σε ΑΔΜΗΕ, ΦΡΛΚ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΣΑΡ και διανομές σε καμία.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text