Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, την κατασκευή πλατφόρμας λίγο κάτω από το υψηλό έτους των 930 μονάδων με σκοπό νέο ανοδικό κύμα

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, την κατασκευή πλατφόρμας λίγο κάτω από το υψηλό έτους των 930 μονάδων με σκοπό νέο ανοδικό κύμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,47% (στις 923 μονάδες) και μέτριο τζίρο (74 εκατ) διατήρησε και ενίσχυσε την θέση του λίγο κάτω από το υψηλό των 930 μονάδων κάνοντας εύκολη την υπέρβαση αυτού του εμποδίου.

Στο γράφημα βλέπουμε την 11ήμερη μέχρις στιγμής κίνηση του ΓΔ στο κανάλι αναμονής ΤΡ των 930-915 μονάδων που μπορεί να παίξει ρόλο εφαλτηρίου για μια εκτίναξη προς τις 950 μονάδες.

Μόνον αν ο ΓΔ καμφθεί απρόσμενα κάτω των 915 μονάδων θα εγερθούν αμφιβολίες για την ικανότητά του για νέα υψηλά έτους.

Στρατηγική για αύριο, Τετ, 15/1/2019

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις. Θα διατηρεί τις long θέσεις του όσο η τάση παραμένει ανοδική.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ και ΕΥΔΑΠ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν μας εντυπωσίασε καμία μετοχή σήμερα με άνοδο-όγκους-διαγραμματική θέση. Οι δε δύο αναφερθείσες ΙΝΤΚΑ και ΕΥΔΑΠ , απλά αντέδρασαν βίαια από την υποτιμημένη θέση που είχαν βρεθεί κατά τις τελευταίες μέρες.

Σήματα αγορών έδωσε σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ διασπώντας ανοδικά έγκυρη αντίσταση – υψηλό έτους. Την είχαμε επισημάνει χθες.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης. Καθώς η τάση είναι ανοδική έχουμε πολλές βδομάδες να δούμε μετοχή να διασπά καθοδικά τέτοιο επίπεδο.

Τείνει να δώσει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου το ΙΑΤΡ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων η ΕΥΡΩΒ.

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα οι, ΕΕΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΒΑΞ και ΙΚΤΙΝ ενώ καμία δε σημείωσε χαμηλά τριμήνου επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τάση η οποία, σύμφωνα με τον Charles Dow, θα ανεβαίνει σε νέα υψηλά όσο δεν έρχονται άσχημες ειδήσεις (φαινόμενο αυτοτροφοδότησης).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text