Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα (Παρ, 24/1/2020) τις 950 μονάδες

Ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα (Παρ, 24/1/2020) τις 950 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.05 μμ) νέα υψηλά έτους πλησιάζοντας το στρογγυλό επίπεδο των 950 μονάδων παρά 2 μονάδες με μικρούς τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ολόιδια συμπεριφορά στον DAX (σημερινό νέο υψηλό έτους ξεπερνώντας την χθεσινή μικρή διόρθωση).

Η τάση στο ΧΑ είναι καθαρά αυτοενισχυόμενη ανοδική και εμείς δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας για την κατάκτηση ή μάλλον ανάκτηση των 1000 μονάδων όσο ο ΓΔ δεν θα διορθώνει κάτω από δυο επίπεδα stop loss, το μεσοβραχυχρόνιο των 915 μονάδων (επίπεδο πυθμένα Ρ που την Δευτέρα θα καταστεί και Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών) και, το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Σύσσωμο ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 9/10 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 5 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΟΛΘ, ΙΝΚΑΤ και ΚΟΥΕΣ, να πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +12% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -0,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε μια μετοχή με αρνητική καθαρή θέση ευρισκόμενη σε επιτήρηση που τελευταία απέκτησε ικανοποιητική εμπορευσιμότητα, την ΦΡΙΓΟ η οποία  διασπά ανοδικά βραχυχρόνιο σχηματισμό ανοδικής συνέχισης, ένα 20ήμερο «παραλληλόγραμμο»,  με μεγάλη άνοδο +11% και μεγάλο όγκο σχεδόν 1 εκατ τεμαχίων. Θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μετοχή της ημέρας και μια άλλη, επίσης ταλαιπωρημένη, μετοχή, η ΜΙΓ, που διασπά ανοδικά με δύναμη έγκυρη αντίσταση.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου : δίνουν οι αναφερθείσες ΦΡΙΓΟ και ΜΙΓ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών και οι ΟΛΠ και ΦΡΛΚ που σε αντίθεση με τις αναφερθείσες ΦΡΙΓΟ και ΜΙΓ, ανήκουν σε κερδοφόρες εταιρίες (διαθέτουν θεμελιακή επιβεβαίωση).

Αντίθετα, κινούνται κοντά σε έγκυρες στηρίξεις οι ΜΟΗ και ΑΤΤ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΦΡΙΓΟ, ΜΙΓ, ΚΟΥΕΣ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΠΡΟΦ και ΕΛΛ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει μικρό τζίρο και μόνον δυο μετοχές, οι αναφερθείσες ΦΡΙΓΟ και ΜΙΓ, συν τον ΑΒΑΚΑ, εμφανίζουν αυξημένη δραστηριότητα (συσσωρεύσεις).

Ο ΑΒΑΞ διακινεί και σήμερα μεγάλο τζίρο και αυξημένη μεταβλητότητα, +9,27%. Να δούμε που θα καταλήξει αυτό το ενδιαφέρον για τον ΑΒΑΚΑ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text