Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Μ. Πομπέο: «Στρατηγική βάση» της αμυντικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Μ. Πομπέο: «Στρατηγική βάση» της αμυντικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μ. Πομπέο: «Στρατηγική βάση» της αμυντικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Την υπερψήφιση της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από το ελληνικό κοινοβούλιο χαιρέτισε με ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Βουλή: Με 175 «υπέρ» εγκρίθηκε το πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ

«Χαιρετίζω την επικύρωση εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία αποτελεί τη στρατηγική βάση της αμυντικής μας σχέσης. Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε πάνω στην ισχυρή εταιρική μας σχέση και να προωθήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Την έγκριση της επικαιροποιημένης MDCA χαιρέτισε με ανάρτησή του στο twitter και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

«Μια σπουδαία μέρα για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας! Με την ελληνική έγκριση της επικαιροποιημένης MDCA, η συνεργασία μας εμβαθύνεται με ένα πρωτοφανή ρυθμό και αναμένουμε να συνεργαστούμε για να επωφεληθούμε πλήρως αυτή τη σημαντική αναβάμιση της αμυντικής μας σχέσης», δήλωσε ο Πάιατ, κοινοποιώντας την ανάρτηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text