Αρχική | Εταιρίες | Αεροπορικές: Έκκληση στις κυβερνήσεις να σπεύσουν προς διάσωση

Αεροπορικές: Έκκληση στις κυβερνήσεις να σπεύσουν προς διάσωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αεροπορικές: Έκκληση στις κυβερνήσεις να σπεύσουν προς διάσωση

Οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως κάλεσαν τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τα μέτρα διάσωσης του κλάδου των αερομεταφορών, καθώς διπλασίασαν τις εκτιμήσεις τους για τις απώλειες εσόδων το 2020 από την κρίση του κορονοϊού σε περισσότερα από 250 δισ. δολάρια.

"Χρειαζόμαστε σαφώς μαζική δράση πολύ άμεσα και γρήγορα”, τόνισε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις παγκοσμίως έχουν καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος των στόλων τους για να διατηρήσουν μετρητά εν μέσω των συσσωρευμένων ταξιδιωτικών περιορισμών που στόχο έχουν να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξουν μεγάλες πιέσεις στη ρευστότητα των αεροπορικών επιχειρήσεων, με τις μισές εξ αυτών να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στις επόμενες εβδομάδες εάν δεν γίνει τίποτα για να υποστηριχθεί η βιομηχανία, ανέφερε η ΙΑΤΑ.

"Έχουμε μία κρίση λιτότητας που έρχεται με ταχύτητα -δεν υπάρχουν έσοδα και κόστη ακόμη στα βιβλία μας, επομένως χρειαζόμαστε απεγνωσμένα κεφάλαια”, τόνιζε ο de Juniac.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text