Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 20ήμερο ισχυρό +26% recovery rally ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020) δέχεται πωλητική αντεπίθεση

Μετά από 20ήμερο ισχυρό +26% recovery rally ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020) δέχεται πωλητική αντεπίθεση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα η σημερινή αρνητική συμπεριφορά της αγοράς (ΓΔ – 0,20%, στις 606 μονάδες, στις 3.50 μμ, με μεγάλο μαύρο καντήλι μεγέθους 18 μονάδων ή -3,00%) καθόσον έχει προηγηθεί ισχυρότατη ανοδική αντίδραση μεγέθους 20% από το χαμηλό Μάρτη των 484 μονάδων έως το χθεσινό κλείσιμο των 609 μονάδων, με συνέπεια η αγορά να χρειάζεται κάποια διόρθωση που να εκτονώνει τους βραχυχρόνιους κερδισμένους που έχουν πετύχει τεράστια ανέλπιστα κέρδη σε πολλές μετοχές.

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 620 μονάδων ώστε το μαύρο σώμα κηροπηγίου να είναι μεγαλύτερο του 1%, τότε στοιχειοθετείται «πωλητική αντεπίθεση» (κοίτα βιβλίο στροφέα , σελ 242) που συχνά (πιθανότητες περίπου 50%) ακολουθείται από όχι μικρό καθοδικό κύμα το οποίο δεν θα μας πτοήσει όσο δεν θα φτάσει την στήριξη – πυθμένα Β των 538 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Θα αναφερθούμε σήμερα στις παρακάτω 5 ομάδες μετοχών.

Πρώτον, στις υπερπωλημένες με πτώσεις χειρότερες του -40% από το υψηλό τριμήνου και από τις οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν οι ήδη καθυστερημένοι επενδυτές που ήθελαν να κυνηγήσουν τα χαμηλά. Διακρίνουμε τις, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΛΣ, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ, ΙΝΤΚΑΣ, ΙΚΤΙΝ, ΟΤΟ, ΦΡΛΚ, ΑΡΑΙΓ, ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΟΛΥΜΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ. Επειδή όμως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η σημερινή πωλητική αντεπίθεση να δημιουργήσει κάποιο πτωτικό ρεύμα, ίσως η σημερινή μέρα να μην είναι κατάλληλη για αγορές μετοχών.

Δεύτερον, στις «ανθεκτικές μετοχές» τις οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν οι πολύ μακροχρόνιοι επενδυτές που ψάχνουν για καλές και σταθερές μετοχές . Διακρίνουμε τις, ΤΕΝΕΡΓ -11% από το υψηλό τριμήνου, ΟΤΕ -16%, EYDAP -16%, ΟΤΕ  -16% , SAR -19%, KRI -20% ΕΛΛ -19%.

Τρίτον, στις μετοχές που δείχνουν σήμερα μεγάλη ανοδική δύναμη (μεγάλους ανοδικούς όγκους) που σημαίνει ότι και τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, αν η αγορά είναι ανοδική, θα πρέπει να συνεχίσουν αυτή τη ισχυρή συμπεριφορά . Για τέτοιες μετοχές ενδιαφέρονται οι μεσοβραχυχρόνιοι momentum traders αλλά και οι μακροχρόνιοι επενδυτές. Διακρίνουμε, κατά κύριο λόγο την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΜΛΣ και εν δευτέρου την ΕΕΕ. Αλλά, όπως είπαμε η σημερινή ημέρα πωλητικής αντεπίθεσης δεν πρέπει να είναι κατάλληλη για αγορές.

Τέταρτον, τις μετοχές που σήμερα διανέμονται όπως δείχνουν τα μεγάλα μαύρα καντήλια με μεγάλους όγκους τις οποίες θα μπορούσαν να πουλήσουν οι βραχυχρόνιοι με την επιφύλαξη ότι βρισκόμαστε σε υπερπωλημένη περιοχή του ΓΔ -36% από το υψηλό Γενάρη. Αυτές οι μετοχές που δέχονται σήμερα short επιθέσεις είναι οι, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟ, ΕΧΑΕ και ΣΕΝΕΡ.


Πέμπτον, , τις υπεραγορασμένες μετοχές με άνοδο άνω του +40% από το χαμηλό κλείσιμο Μάρτη που ενδιαφέρονται βραχυχρόνιοι κερδοσκόποι που θέλουν να πουλήσουν. Διακρίνουμε τις, ΙΝΛΟΤ +91% από τον πυθμένα Μαρτίου, ΔΕΗ +67%, ΜΠΕΛΑ +47%, ΓΕΚΤ +44%, ΑΛΜΥ +53%, και ΑΡΑΙΓ + 42%. Η σημερινή πωλητική αντιπίθεση μπορεί να τους βοηθήσει αλλά αυτές οι μετοχές είναι και υπερπωλημένες, οπότε η απόφαση για πώληση είναι αμφιλεγόμενη.

Τις περισσότερες φορές η απόφαση του να κάνει κανείς πράξη στο χρηματιστήριο είναι αμφιλεγόμενη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text