Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα,( Μεγ. Τρίτη 14/4/20), η ανάκαμψη του ΧΑ αλλά με μειωμένο όγκο

Συνεχίζεται και σήμερα,( Μεγ. Τρίτη 14/4/20), η ανάκαμψη του ΧΑ αλλά με μειωμένο όγκο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποίηση αλλά όχι ενθουσιασμό μας προκαλεί η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ σημειώνει μεν μεγάλη άνοδο +2,00% (στις 620 μονάδες, στις 3.45 μμ) αλλά με ανεπαρκή τζίρο, κοντά στα 60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο.

Ο ΓΔ σήμερα, ένα μήνα μετά τον πυθμένα των μέσων Μαρτίου των 484 μονάδων και μετά από ισχυρή αντίδραση 134 μονάδων ή +28%, καταφέρνει να διασπάσει ανοδικά το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών που αποτελεί τον κύριο σηματοδότη μας αγορών αλλά που εμείς λόγω άμεσης βύθισης του ΓΔ σε υπερπωλημένα επίπεδα εισήλθαμε στη παρούσα έκτακτη συγκυρία  με μουαγιέν πρόωρα, κατά μέσον όρο στις 666 μονάδες.

 

Τα μετρητά μας είναι πλέον περιορισμένα , 10% επί του κεφαλαίου μας, και ως εκ τούτου δεν θα προχωρήσουμε σήμερα σε περαιτέρω αύξηση της έκθεσής μας. Πιθανόν, να το κάνουμε στην ανοδική διάσπαση «αγκιστριού» ( της πρώτης επόμενης κορυφής μετά την ανοδική διάσπαση του στροφέα – ΥΚ20).

Μετοχές


Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 18 μετοχές από την ίδια ομάδα σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Εντυπωσιακότατη είναι η ΟΛΥΜΠ που «κλειδωμένη» πετυχαίνει limit up +30% , υποθέτουμε λόγω επικείμενης μεταβίβασης του Πόρτο Καράς από κ. Στέγγο σε κ. Σαβίδη.

Μεγάλη δύναμη (βάσει ποσοστιαίας ημερήσιας ανόδου άνω του +8% και με αυξημένους όγκους) σημειώνουν σήμερα μόνον  4 επιπλέον μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΣΕΝΕΡ, ΑΒΑΞ και ΑΡΑΙΓ).

Υποτιμημένες μη-τραπεζικές  μετοχές σε απόσταση μεγαλύτερη του -40% από την κορυφή Ιανουαρίου (έναντι -30% του ΓΔ). Διακρίνουμε τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ -42% από αυτήν την κορυφή, ΙΝΛΟΤ -58%, ΦΡΙΓΟ -56%,  ΑΒΑΞ -46%, ΜΛΣ -47%, ΒΙΟ -46%, ΙΝΤΚΑ -48%, ΟΤΟΕΛ -48%, ΙΚΤΙΝ -45%, ΦΡΛΚ -43%, ΜΙΓ -43% και ΟΠΑΠ -40%.

Ποια μετοχή θα αγόραζε σήμερα το ΤΧ αν το είχε αποφασίσει. Δεν θα προτιμούσαμε μετοχές από την παραπάνω υποτιμημένη ομάδα αλλά δύο μετοχές που δείχνουν αντίσταση στην ύφεση, τις ΣΑΡ (-13% από το υψηλό Γενάρη( και ΤΕΝΕΡΓ (-10% από το ίδιο υψηλό) που δείχνουν ότι μπορεί να αναδειχθούν από τις νικήτριες του 2020 και με θετική ετήσια απόδοση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text