Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Επανεκκίνηση της παραγωγής σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία

Επανεκκίνηση της παραγωγής σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αποφασίζει την άρση του lockdown της παραγωγής της μέσα στις επόμενες εβοδμάδες. Ήδη η σουηδική Volvo και η Seat ανακοίνωσαν το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των εργοστασίων τους ανά τον κόσμο και τους όρους επαναλειτουργίας των γραφείων τους.

Ειδικότερα, η Volvo ανακοίνωσε ότι  θα ανοίξει ξανά το εργοστάσιο και τα γραφεία της στη Σουηδία την επόμενη εβδομάδα μετά την αναστολή εργασιών για τρεις εβδομάδες. Επίσης το εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου θα ανοίξει στις 20 Απριλίου, αλλά με μειωμένη παραγωγή, ενώ το εργοστάσιό της στη Νότια Καρολίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανοίξει στις 11 Μαΐου. «Ο ρυθμός παραγωγής θα εξαρτηθεί από την αγορά. Μπορούμε να παράγουμε με πλήρη ταχύτητα αυτοκίνητα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις παραγγελίες», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος, Hakan Samuelsson. Στη Σουηδία, από την άλλη όλες οι αίθουσες συσκέψεων, οι χώροι των γραφείων και τα εστιατόρια έχουν προσαρμοστεί ανάλογα ώστε οι εργαζόμενοι και οι παραβρισκόμενοι να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης.

Αντιστοίχως, η Seat σχεδιάζει να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Ισπανία στις 27 Απριλίου, σχεδόν έξι εβδομάδες αφότου σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν σταδιακά, εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν, πολύ σύντομα, για τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Volkswagen. Από την άλλη, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή πολλών εργοστασίων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, όπως αυτό της Bosch που παράγει μπαταρίες, φίλτρα, υαλοκαθαριστήρες κ.α. και της Continental που ειδικεύεται στην παραγωγή ελαστικών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text