Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα, Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, τις 600 μονάδες ενισχύοντας την πεποίθηση ότι είδαμε τα χαμηλά έτους

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα, Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, τις 600 μονάδες ενισχύοντας την πεποίθηση ότι είδαμε τα χαμηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, στις 611 μονάδες) με μεγάλη άνοδο +2,73% αλλά χαμηλό τζίρο , 40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, πλησιάζει σε απόσταση 17 μονάδων ή περίπου 3% την κορυφή Ε των 628 μονάδων (κοίτα γράφημα) η οποία αν ξεπεραστεί θα σημάνει, πρώτον, άνοιγμα του δρόμου προς τις 700 μονάδες όπου ομαλοποιείται η χρηματιστηριακή αγορά και ενισχύονται οι ελπίδες για πλήρη ανάρρωση μέχρι το τέλος του έτους και, δεύτερον, σημαίνει ότι πιθανόν να μην ξαναδούμε τα χαμηλά έτους των 484 μονάδων.

Μόνον αν ο ΓΔ διολισθήσει κάτω του κυλιόμενου πυθμένα Β των 590 μονάδων, τότε μόνον θα επανέλθουν οι φόβοι μας για πισωγύρισμα προς τις 500 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα ενισχύσει σήμερα οριακά την μετοχική του έκθεση από 80% σε 83-85% ακολουθώντας τον «στροφέα ανοδικού γυρίσματος» όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του στροφέα (σελ 85).

Μετοχές


Ανοδικά κινούνται τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών και από τις ανοδικές οι 10, οι ΦΡΙΓΟ, ΕΤΕ, ΠΛΑΙΣ, ΠΛΑΘ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΚΟΠΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ ,ΤΙΤΚ, ΦΡΛΚ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +5% αλλά με μικρούς όγκους εκτός των ΟΤΟΕΛ και ΜΠΕΛΑ που έχουν αρκετούς όγκους.

Υποτιμημένες μη τραπεζικές μετοχές που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι αισιόδοξοι επενδυτές. Διακρίνουμε τις, ΦΡΙΓΟ -39% από το υψηλό τριμήνου, ΟΤΟΕΛ -39%, ΦΡΛΚ -41%, ΒΙΟ -41%, ΑΡΑΙΓ -38% και ΟΠΑΠ -34%.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ : πιθανόν τις ΜΠΕΛΑ και ΟΤΟΕΛ λόγω των μεγάλων όγκων που διακινούν.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text