Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται σήμερα (Δευτ, 13.7.20) η κάμψη του ΓΔ προς τις 600 μονάδες.

Συνεχίζεται σήμερα (Δευτ, 13.7.20) η κάμψη του ΓΔ προς τις 600 μονάδες.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge fontΗ αδυναμία είναι εμφανής στο ελληνικό χρηματιστήριο συγκρινόμενο με τα διεθνή. Ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες (DAX, AEX, OMX και ακόμα περισσότερο ο Nasdaq) βρίσκονται κοντά στα υψηλά τριμήνου (o Nasdaq σε ιστορικό υψηλό), o ΓΔ (-75%, στις 628 μονάδες, στις 4.20 μμ) εχει πάρει εδώ και ένα μήνα την κάτω βόλτα χάνοντας 55 μονάδες ή -8% από το υψηλό των αρχών Ιουνίου.

Το διάγραμμα δείχνει τον ΓΔ να πορεύεται προς την στήριξη – Χαμηλό διμήνου των 590 μονάδων και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο μεταξύ θα εμφανισθεί ισχυρή ανοδική αντίδραση.

Εμείς ήδη έχουμε μειώσει την έκθεσή μας στο ΧΑ στο περίπου 73% μετοχές – 27% μετρητά και περιμένουμε εξελίξεις που προχωρούν με νωθρότητα ίσως λόγω θερινής ραστώνης, ίσως λόγω αναμονής της πορείας του τουριστικού κλάδου.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές


Πτωτικά κινούνται τα 4/5 των 50 μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ 4 μετοχές, οι τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, ΠΕΙΡ, συν την ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΛΟΤ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +5%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι μια με τις χειρότερες συμπεριφορές στο ΧΑ, δηλαδή χαμηλά έτους 2020  και χαμηλά ζωής της (από 15 ευρώ το 2008 στα σημερινά 9 λεπτά), η ΙΝΛΟΤ, αλλά που σήμερα αντιδρά έντονα ανοδικά +5,13% με μεγάλο όγκο 1,2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Η σημερινή άνοδος πιθανότατα ελκύει τους βραχυχρόνιους momentum traders που ποντάρουν στην επιβίωση της κρεμάμενης αυτής εταιρίας και στην ανοδική αντίδραση προς τα 15 λεπτά του ευρώ που τιμάτο προ 15νθημέρου.

Παρόμοια αλλά όχι τόσο έντονη, ανοδική συμπεριφορά δείχνουν σήμερα οι οι ΑΛΜΥ και ΕΛΧΑ, που αντιδρούν ανοδικά μετά τα χαμηλά τριμήνου που σημείωσαν την περασμένη Παρασκευή.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου ενώ μία, η σημαντική ΜΟΗ, δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα – έγκυρης στήριξης των 12,40 ευρώ (τρέχουσα τιμή 12,07).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα πώλησης οι, ΣΕΝΕΡ, ΑΒΑΞ και ΙΚΤΙΝ.

Αντίστροφα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης τείνει να δώσει η μόνον ΕΕΕ προϊδεάζοντάς μας για επικείμενη γενική πτώση καθώς έχουμε παρατηρήσει ότι σε γενικές bear markets οι θεσμικοί θέλοντας να διατηρήσουν σταθερή την  έκθεσή τους στο ΧΑ, πουλούν ομάδες ελληνικών μετοχών και αγοράζουν ΕΕΕ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ αντίθετα οι, ΦΡΙΓΟ, ΟΤΟΕΛ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΜΙΓ και ΠΛΑΙΣ, σημειώνουν νέα  χαμηλά ιδίου διαστήματος. Η αναλογία 0 προς 6 των νέων υψηλών προς νέα χαμηλά, δείχνει ότι βρισκόμαστε σε bear market όπου οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισής της.

Νέα μεγάλη πτώση σημειώνει σήμερα ο ΔΤΡ (-3%) φτάνοντας στις 333 μονάδες από 400 προ τριών εβδομάδων (-16,50%, δείχνοντας πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι με τις τράπεζες).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text