Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα χαμηλά διμήνου σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 30/7/20) ο ΓΔ κατερχόμενος κάτω των 630 μονάδων

Νέα χαμηλά διμήνου σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 30/7/20) ο ΓΔ κατερχόμενος κάτω των 630 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Επιδεινώνεται η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ με καθοδική διάσπαση του κυλιόμενου πυθμένα Α των 626 μονάδων με αρκετά μεγάλη πτώση -1,30% (στις 624 μονάδες στις 2.25 μμ) και μέτριο τζίρο.

Αιτία είναι η σημερινή καθίζηση -3% του DAX (που τον θεωρούμε σαν αντιπρόσωπο των ευρωπαικών δεικτών) και οι ανησυχίες για τα αυξανόμενα κρούσματα σε Ελλάδα και κόσμο του κορονοϊού καθώς και η αναμενόμενη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας από τα επαπειλούμενα νέα lock down.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 626 μονάδων (-1% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 67% σε 55-60% ανάλογα της πτώσης (μεγαλύτερη πτώση θα συνεπάγεται μεγαλύτερες πωλήσεις από εμάς).

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ 6 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΕΥΡΩΒ και ΦΡΛΚ. Σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : η μόνη μετοχή που «παίζει» σήμερα δυνατά είναι μια από τις ηττημένες της δεκαετίας,  η ΙΝΛΟΤ με άνοδο +7,90% και όγκο 500 χιλ τεμαχίων . Είναι μετοχή κατάλληλη για ρισκαδόρους κερδοσκόπους αλλά μικρούς καθώς η συνολική αξία των 500 χιλιάδων τεμαχίων μόλις ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.
Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με αντίστοιχα ανοδική ή καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης . Τείνει να δώσει τέτοια σήματα αγορών η ΜΠΕΛΑ και πωλήσεων οι, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ, ΦΡΙΓΟ και ΑΛΦΑ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα υψηλά διμήνου ενώ αντίστροφα 7 μετοχές, οι ΕΛΠΕ, ΓΕΚΤ, ΜΟΗ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ, ΕΤΕ και ΑΤΤ, σημειώνουν νέα χαμηλά διμήνου.

Τα ανωτέρω στατιστικά του πλάτους της αγοράς επιβεβαιώνουν την υφιστάμενη καθοδική τάση του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text