Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή σήμερα (Παρ, 14/8/2020) υποχώρηση παραμένει σε δίμηνη πλαγιοκαθοδική τάση

Ο ΓΔ με μικρή σήμερα (Παρ, 14/8/2020) υποχώρηση παραμένει σε δίμηνη πλαγιοκαθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας εντυπωσιάζει καθόλου η σημερινή άτονη συμπεριφορά της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση (-0,40%, στις 634 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μικρό τζίρο 40 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και με αναλλοίωτη εικόνα στους δυτικούς δείκτες που αυτοί, σε αντίθεση με τον ΓΔ,  κινούνται πολύ κοντά στα προ κορονοιού επίπεδα.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ δείχνει αδυναμία και κίνδυνο καθίζησης που πιθανόν να προκύψει εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 615 μονάδων (διπλός πυθμένας Α).

Οι φόβοι μας θα διαψευσθούν μόνον αν ο ΓΔ εγερθεί απότομα και διασπάσει ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 653 μονάδων (κορυφή Τ).

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από τις 653, ή να το στρογγυλέψουμε, κάτω από τις 650 μονάδες εμείς θα αρνούμαστε να αγοράσουμε ελληνικές μετοχές.

 

Στρατηγικές για το κλείσιμο

Το κατά 60% με μετοχές και 40% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή το 1/3 των μετοχών και καθοδικά τα 2/3 ενώ δυο μετοχές μικρής σημασίας, οι ΙΝΛΟΤ και ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την μεγάλης σημασίας ΜΠΕΛΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε μετοχές, οι δύο νικήτριες της ημέρας, ΙΝΛΟΤ και ΟΛΥΜΠ, διακινούν μέχρι στιγμής τζίρο μόνον 35.000 ευρώ η καθεμιά ενώ η μεσομακροπρόθεσμη διαγραμματική  θέση τους δεν είναι η καλύτερη.

Αντίθετα, οι φετινές νικήτριες ΚΡΙ και ΜΠΕΛΑ σημειώνουν σήμερα μεγάλες πτώσεις 2-4% χωρίς όμως να αλλάξουν την ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση τους.

Οι αδελφές ΑΡΑΙΓ και ΟΤΟΕΛ μετά την φετινή απογοητευτική πορεία του τουρισμού εξακολουθούν να κινούνται κοντά στα χαμηλά έτους του Μαρτίου, σημειώνοντας σήμερα μέτρια πτώση γύρω στο -1,50%

Ο ΟΠΑΠ σημειώνει αρκετά μεγάλη πτώση -2,50% αλλά δεν έχει σπάσει την στήριξη – χαμηλό διμήνου των 7,7 ευρώ (Ο ΟΠΑΠ και ο ΓΔ εδώ και 6 μήνες έχουν ακριβώς τα ίδια γραφήματα).

Οι φετινές νικήτριες ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΘ, σήμερα καταγράφουν πολύ μικρές μεταβολές πολύ κοντά στα υψηλά έτους αρνούμενες να προχωρήσουν σε διόρθωση.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

Ο κ Δημόπουλος δίδει ευχές για την αυριανή εορτή της Παναγίας.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text