Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται για 4η μέρα η ανοδική αντίδραση του ΓΔ από τα χαμηλά των 564 μονάδων της περασμένης εβδομάδας

Συνεχίζεται για 4η μέρα η ανοδική αντίδραση του ΓΔ από τα χαμηλά των 564 μονάδων της περασμένης εβδομάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Παραμένουμε επιφυλακτικοί προς τις ανοδικές δυνατότητες της αγοράς καθώς ο ΓΔ (+0,65%, στις 588 μονάδες, στις 4.20 μμ), παρά την συνεχόμενη άνοδο για 4 συνεδριάσεις (μαζί με την σημερινή) έχει ανακτήσει περίπου το 1/3 της φθινοπωρινής διόρθωσης βάθους -15%, ενώ εμείς για να ενθαρρυνθούμε και να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για αγορές θα απαιτούσαμε, σύμφωνα με την θεωρία των ποσοστιαίων retracements, ο ΓΔ να ανακτήσει το 1/2 της αναφερθείσας διόρθωσης κλέινοντας πάνω από τις 610 μονάδες. Εκτός αυτού, οι ημερήσιοι τζίροι της 4ήμερης ανοδικής αντίδρασης κινούνται γύρω στα 45 εκατ έναντι 80 της ανοδικής αντίδρασης του δεύτερου 15νθήμερου Μαρτίου, δείχνοντας απροθυμία των επενδυτών να εισέλθουν αυτή τη στιγμή στο ΧΑ .

Παραμένουμε λοιπόν σε αναμονή έως ότου η αγορά δείξει διατηρήσιμη κατεύθυνση, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την πορεία του β’ κύματος πανδημίας και από τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου με 50% μετοχές και 50% μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή την στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΠΕΙΡ, ΑΛΜΥ, ΑΤΤ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΦΙΡΓΟ που χάνει περισσότερο του -3%.

Καμία μετοχή δεν μας ενθουσιάζει σήμερα με την άνοδό της, τους όγκους της και την διαγραμματική της θέση.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι όλες οι εμπορεύσιμες μετοχές που σημειώνουν άνοδο άνω του +1,50% είναι υπερπωλημένες με πτώση μεγαλύτερη από την πτώση -15% του ΓΔ από το υψηλό Σεπτεμβρίου. Και όπως γνωρίζουν οι συνδρομητές μας, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο κατά κανόνα δεν αγοράζει υπερπωλημένες μετοχές αλλά δυνατές μετοχές που διασπούν ή τείνουν να διασπάσουν έγκυρες αντιστάσεις τους – υψηλά διμήνου ή τριμήνου και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια εκτός των ΕΛΧΑ και ΤΕΝΕΡΓ, ξέχωρα που ο ΓΔ βρίσκεται σε καθοδική τάση όπου κατά κανόνα αρνούμαστε να αγοράσουμε μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text