Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο Παρ, 13/11/2020 : ο ΓΔ σχηματίζει βάση λίγο πάνω από τις 650 μονάδες

Σχόλιο Παρ, 13/11/2020 : ο ΓΔ σχηματίζει βάση λίγο πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ για 5η μέρα κλείνει λίγο πάνω από τις 650 μονάδες (αυτή τη στιγμή 3.55 μμ, στις 654 μονάδες, -0,33%) χωνεύοντας την τεράστια +11% έγερση της Δευτέρας, 9/11, και παγιώνοντας την θέση του κοντά στο μεσομακροχρόνιο αγοραστικό στροφέα Β’Β’Β’’ με trigger (σκανδάλη) την κορυφή Β’ των 663 μονάδων.

 

Σε γράφημα ημερησίων κηροπηγίων βλέπουμε τον ΓΔ να παρουσιάζει τον σχηματισμό του «λαιμού» με 4 μικρά σώματα να βρίσκονται στην κορυφή του μεγάλου άσπρου «στρατιώτη» της Δευτέρας, ο οποίος σχηματισμός συνήθως ξεσπά ανοδικά.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα προχωρήσει σε αγορές όταν και εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 663 μονάδες ενώ για ελάφρυνση θέσεων θα σκεφθούμε μόνον εάν ο ΓΔ καμφθεί κάτω του ΕΚΜΟ30 που τώρα βρίσκεται στις 622 μονάδες. Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε trend following χαρτοφυλάκιο, αγοράζουμε στην άνοδο και πουλάμε στην πτώση.

 

Μετοχές

 

Παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές περίπου ισαριθμούν με τις καθοδικές ενώ 6 μετοχές, οι ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ και ΠΛΑΘ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΠΕΙΡ, ΜΟΗ και ΜΠΕΛΑ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6%.

 

Η μετοχή της ημέρας : είναι οι τρείς του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚ, οι ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, , καμάρια της ελληνικής βιομηχανίας, που σήμερα σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους λόγω επικείμενης ανάληψης διεθνών παραγγελιών και συνεργασιών.

 

Η ΜΠΕΛΑ, αντίθετα σημειώνει μεγάλη πτώση -3,40% λόγω των φόβων μήπως δεν δουλέψει η χριστουγεννιάτικη αγορά και ακόμα μεγαλύτερη πτώση σημειώνει η ΠΕΙΡ για τους γνωστούς λόγους (κόκκινα δάνεια και ανεπάρκεια ιδίων κεφαλαίων).

 

Καμία μετοχή δεν διασπά σήμερα έγκυρη αντίσταση ή στήριξη ώστε να δώσει αντίστοιχα σήματα αγορών ή πωλήσεων.

 

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΙΝΤΚΑ, ΟΛΘ, ΠΡΟΦ, ΑΡΑΙΓ, ΤΕΝΕΡΓ και ΚΡΙ ενώ καμία δεν τείνει να δώσει τα αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

 

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΤΙΤΚ και ΕΛΛ ενώ καμία εμπορεύσιμη μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου.

 

Μεγάλους όγκους – συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα στις μετοχές της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και στην ΦΡΙΓΟ.

 

Όλα τα παραπάνω συντείνουν ότι βρισκόμαστε σε ανοδική αγορά αν και ο ΓΔ δεν έχει λάβει ακόμα σήματα αλλαγής τάσης από τους έγκυρους μεσομακροχρόνιους δείκτες τάσης ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80) .

 

Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή υποχωρεί αρκετά, -1,90%, λίγο πάνω από τις 300 μονάδες ευρισκόμενος βαθιά σε καθοδική τάση.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text