Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Παρ, 20/11/2020) να εδραιώσει την θέση του στις 700 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Παρ, 20/11/2020) να εδραιώσει την θέση του στις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από αναπάντεχα ισχυρό  ράλι +25% από το χαμηλό τριμήνου των 564 μονάδων, σταθεροποιείται σήμερα, για τρίτη μέρα, στην περιοχή των 700 μονάδων με μικρή ημερήσια άνοδο +0,20%,( στις 701 μονάδες, στις 4.00 μμ) και με μέτριο για την εποχή τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια θετική εικόνα, σταθεροποίηση στα υψηλά 8μήνου, παρουσιάζουν και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί και βορειοαμερικανικοί δείκτες.

Στο γράφημα του ΓΔ βλέπουμε ότι εν όψει έλλειψης εμφανούς στήριξης (πυθμένα) εντός του 20ημέρου, αναγκαστήκαμε να θέσουμε stop loss στο μέσο του αναφερθέντος ράλι, στις 630 μονάδες. Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 630 μονάδες, εμείς θα κρατάμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές και 7% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές


Παρά το οριακό θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο σε άνοδο δεικτοβαρών μετοχών, τα 2/3 των 50 παρακολουθούμενων από εμάς μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ δύο μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : πρόκειται για την ΦΡΙΓΟ, μια επικίνδυνη (υψηλότατης μεταβλητότητας) penny stock ανήκουσα σε εταιρία με λαμπρό παρελθόν αλλά με τρέχουσα αρνητική καθαρή θέση (πνιγμένη στα δάνεια). Δεν εμπορευόμαστε ΦΡΙΓΟ, απλά την παρακολουθούμε.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Όμως, αρκετές μετοχές βρίσκονται κοντά στο να σπάσουν ανοδικά την έγκυρη αντίστασή τους – υψηλό τριμήνου και να δώσουν μεσομακροπρόθεσμο σήμα αγορών όπως οι, ΑΛΜΥ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΚΡΙ, ΙΝΚΑΤ, ΛΑΜΔΑ, ΓΕΚΤ. Προσέχουμε ιδιαίτερα τις κερδοφόρων εταιριών ΤΕΝΕΡΓ και ΚΡΙ.

Νέα υψηλά 4μήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΘ, ενώ καμία εμπορεύσιμη μετοχή δεν  σημειώνει νέα χαμηλά 4μήνου. Η σχέση νέων υψηλών / νέων χαμηλών = 9 / 0, δείχνει ότι βρισκόμαστε σε bull market.

Ωστόσο, ο ΓΔ αυτή τη στιγμή είναι υπεραγορασμένος, +24% από το χαμηλό 20 ημερών που σημαίνει ότι αναμενόμενη είναι μια διόρθωση η οποία δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου εφόσον σταματήσει στο άνω 1/3 του αναφερθέντος 20ήμερου ράλι, δηλαδή πάνω από τις 660 μονάδες.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text