Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Elon Musk: Ξεπέρασε τον Bill Gates, στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

Elon Musk: Ξεπέρασε τον Bill Gates, στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Elon Musk: Ξεπέρασε τον Bill Gates, στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

Η χθεσινή άνοδος της μετοχής της Tesla, έφερε τον Elon Musk, στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων ατόμων στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Bill Gates. Η καθαρή περιουσία του 49χρονου επιχειρηματία αυξήθηκε χθες κατά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια και έφτασε στα 127,9 δισεκατομμύρια, μετά την κατά 6,5% αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla (εδώ). Η χρηματιστηριακή αξία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, φτάνει πλέον στα 494 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ο Musk, φέτος έχει προσθέσει 100,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του, τα περισσότερα από κάθε άλλον στο Bloomberg Billionaires Index (εδώ), που είναι μια (ανεπίσημη) κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Τον περασμένο Ιανουάριο έφτανε στην 35η θέση. Περίπου τα τρία τέταρτα της περιουσίας του Musk αποτελούνται από μετοχές της Tesla, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο είναι οι μετοχές του στην  Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX).

 

Πρόκειται για μόλις τη δεύτερη φορά, στην 8ετή ιστορία του Billionaires Index, που ο συνιδρυτής της Microsoft Corp. Gates βρίσκεται κάτω από τη δεύτερη θέση. Παραμένοντας επί χρόνια ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο κ. Gates, έχασε την πρώτη θέση, μόλις το 2017, από τον Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon.com Inc.  Η περιουσία του Bill Gates, που χθες έφτανε σε αποτίμηση στα 127,7 δισεκατομμύρια δολάρια  -χθες αυξήθηκε μόλις κατά 67,3 εκατομμύρια δολάρια- θα ήταν υψηλότερη, αν κατά τα τελευταία χρόνια δεν είχε δωρίσει περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του, αλλά και σε άλλα έργα φιλανθρωπίας.

 

Μέχρι στιγμής, το 2020 υπήρξε ιδιαίτερα επικερδές για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Παρά την πανδημία και τις οικονομικές ανατροπές, που έχουν επηρεάσει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο, τα μέλη της λίστας του Bloomberg, ως σύνολο, αύξησαν την περιουσία τους κατά 23% -ή 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια - από την αρχή του έτους.

 

Πηγή: Bloomberg

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text