Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020 : συνεχίστηκε το ράλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον ΓΔ να πλησιάζει τις 800 μονάδες

Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020 : συνεχίστηκε το ράλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον ΓΔ να πλησιάζει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Πέραν πάσης προσδοκίας εμφανίζεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Ο ΓΔ με νέα σήμερα άνοδο +2,38% και με μεγάλους τζίρους, 95 εκατ, έκλεισε σε απόσταση 2% ή 16 μονάδων κάτω από το στρογγυλό επίπεδο των 800 μονάδων.

Αιτίες όπως είπαμε του τρέχοντος ράλι είναι το εμβόλιο και η ποσοτική χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών η οποία «χαλάρωση» προκαλεί πληθωρισμό όχι στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν αλλά στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, ομόλογα, μετοχές).

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 7/12/2020

Διατηρούμε την από εβδομάδων στρατηγική μας : όσο ο ΓΔ θα ανεβαίνει εμείς δεν θα πουλάμε. Ελλείψει εμφανούς πρόσφατης στήριξης εντός της ανοδικής διαδρομής ΑΒ (κοίτα γράφημα), θέτουμε κυλιόμενο στοπ στο 1/3 της εν λόγω διαδρομής δηλαδή περίπου στις 700 μονάδες. Συνεπώς την Δευτέρα, δεν θα κάνουμε πράξεις, ούτε αγορές γιατί είμαστε σχεδόν πλήρεις μετοχών, ούτε πωλήσεις αφού το μεσοπρόθεσμο στοπ του ΓΔ , οι 700 μονάδες, απέχουν πολύ από το σημερινό κλείσιμο.

Μετοχές

Από την ομάδα των 50 μετοχών που παρακολουθούμε, σχεδόν οι μισές διέπρεψαν σήμερα με μεγάλες ανόδους άνω του +2,50% και αρκετές σημείωσαν και νέα υψηλά έτους.

Ολες σχεδόν οι μετοχές είναι αυτή τη στιγμή υπεραγορασμένες σε απόσταση άνω του +30% από το χαμηλό 40 ημερών (οι τράπεζες είναι +100%). Μετοχές που δεν έχουν τρέξει πάνω από +20% από το χαμηλό τέλους Οκτωβρίου και ταυτόχρονα βρίσκονται σε οριζόντια συσσώρευση ή σε σχηματισμό «ανοδικής συνέχισης» πχ σε παραλληλόγραμμο ή ανοδικό τρίγωνο είναι οι, ΙΝΚΑΤ, ΟΛΠ, ΠΡΑΚΡ, ΟΛΘ, ΟΛΥΜΠ, ΚΡΙ και ΣΑΡ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, περίπου την ίδιαν ώρα.

 

Έκπτωση € 20,00 στην ετήσια συνδρομή!
(€ 95,00 αντί € 115,00)
Η προσφορά λήγει το βράδυ της 11/12/2020
Αν είστε ήδη συνδρομητές, μπορείτε να
αγοράσετε τη συνδρομή και το 12μηνο, θα
προστεθεί και θα ξεκινήσει, μετά το
τέλος της παρούσας συνδρομής!
(εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text