Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 29.1.2021) να βαστηχθεί πάνω από τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 29.1.2021) να βαστηχθεί πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς από την μια μεριά ο ΓΔ (-0,40%, στις 750 μονάδες, στις 4.20 μμ) τείνει να γεμίσει ανοδικά το μεγάλο, δέκα μονάδων ή -1,40% , πρωινό καθοδικό χάσμα αλλά από την άλλη μεριά, από μεσομακροπρόθεσμη σκοπιά που είναι και πιο εύστοχη, δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει δυνατά στο γεναριάτικο sell off των 80 μονάδων ή -9,70% έχοντας μέχρις στιγμής ανακτήσει ούτε το 1/5 αυτού.

Για να γίνουμε αισιόδοξοι ότι θα επανέλθει η ανοδική τάση του τελευταίου διμήνου του 2020, θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει τουλάχιστον το 50% του αναφερθέντος sell off κλείνοντας πάνω από τις 780 μονάδες και, κυρίως, να ξεπεράσει την σημαντική κορυφή Ε των 800 μονάδων.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 780 μονάδων εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί για αγορές εκτός από μικρές έκτακτες αντιδράσεις μας όπως η σημερινή που θα αναφέρουμε αμέσως :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ των 751 μονάδων (-0,30%) και των 756 (+0,30%) ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του συστήματος της «αγοραστικής αντεπίθεσης» (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 229), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 55% σε 60-65%.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 3 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΠΡΟΦ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ, ΕΛΧΑ, ΑΛΜΥ, ΒΥΤΕ και ΔΕΗ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΕΛΧΑ που διασπά ανοδικά το υψηλό διμήνου με μεγάλη άνοδο +4,40% και μεγάλους όγκους 110 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Σήματα μεσομακροπροθέσμων αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου δίνει σήμερα μόνον η ΕΛΧΑ.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα : ΣΑΡ, ΠΛΑΙΣ, ΚΡΙ και ΟΛΘ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ,ΣΕΝΕΡ, όλες συσσωρεύσεις εκτός του ΟΤΕ που φαίνεται να είναι διανομές.

ΔΤΡ : σημειώνει σχετικά μεγάλη πτώση -2,55% στις 444 μονάδες, δείχνοντας αδυναμία σε σχέση με τις μη-τραπεζικές μετοχές. Ωστόσο, ο ΔΤΡ κρατά ακόμη τα 4/5 της ξέφρενης, σχεδόν +100%, ανόδου του τελευταίου διμήνου του 2020.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ σημειώσει αγοραστική αντεπίθεση : ΕΛΧΑ και ΚΡΙ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text