Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση, κοντα στο -2%, σήμερα, Τρίτη, 9/2/2021, επιστρέφει στην μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση, κοντα στο -2%, σήμερα, Τρίτη, 9/2/2021, επιστρέφει στην μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Μερική απογοήτευση θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα οι longs του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς ο ΓΔ μετά από ικανοποιητική ανοδική αντίδραση 36 μονάδων ή σχεδόν +5%, σήμερα αναδιπλώνεται καθοδικά προτού η ανοδική αντίδραση φτάσει στο μέσον του δίμηνου οριζόντιου καναλιού του των 744-822 μονάδων ενώ παράλληλα ο ΓΔ διέσπασε σήμερα καθοδικά και την γραμμή του ΕΚΜΟ30.

 

Ετσι, οι δύο σημαντικοί δείκτες μεσοπρόθεσμης τάσης, ο ΕΚΜΟ30 και ο κανόνας 4 εβδομάδων, φέρουν bearish ενδείξεις που σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναδούμε τις 750 μονάδες.

 

Αν θέσουμε σαν benchmark (σημείο αναφοράς) τις 750 μονάδες, θα λέμε τότε ότι δικαιολογούνται οι ελπίδες επαναφοράς στην ανοδική τάση του τέλους του 2020 όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 750 μονάδες. Αν όμως ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το εν λόγω επίπεδο και ακόμη χειρότερα τον πυθμένα των 744 μονάδων, τότε θα κινδυνεύουμε, λόγω ορμής, να δούμε και τις 700 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Μόνον 7 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο ενώ από τις καθοδικές, οι 10, κυρίως τραπεζικές, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Είναι μια loser, η ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο +5% με μεγάλους όγκους, σχεδόν 500 χιλ τεμάχια, πλησιάζοντας το υψηλό 6μήνου. Η πρώην κραταιά ΙΝΛΟΤ αποτελεί σήμερα ένα στοίχημα αν θα ξαναποκτήσει την παλιά της αίγλη.

 

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή αντίστοιχα καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή αντίστοιχα στηρίξεων.

 

Τείνει να δώσει τέτοια σήματα αγορών ο ΜΥΤΙΛ παρά την μεγάλη σημερινή μεγάλη πτώση ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι ΟΛΠ και ΙΝΚΑΤ.

 

Νέα υψηλά πετυχαίνει σήμερα μόνον μια μετοχή, η ΠΛΑΘ και καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου.

 

Τέλος, την μεγαλύτερη σημερινή πτώση σημειώνει, ως αναμένετο, ο ΔΤΡ -4,50% καθώς οι τράπεζες είναι ευαίσθητες στις μεταβολές της οικονομικής δραστηριότητος η οποία σήμερα απειλείται με πιο ισχυρό lockdown.

 

Θα επανέλθουμε αύριο ελπίζουμε πριν το κλείσιμο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text