Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 3/3/21) το πρωί ξεπέρασε το υψηλό έτους των 822 μονάδων αλλά τώρα, 4.00 μμ, βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από αυτό

Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 3/3/21) το πρωί ξεπέρασε το υψηλό έτους των 822 μονάδων αλλά τώρα, 4.00 μμ, βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από αυτό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούμε με προσοχή τον ΓΔ να προσπαθεί σήμερα να πετύχει νέο υψηλό έτους. Προς το παρόν αποτυγχάνει υποχωρώντας από το υψηλό ημέρας των 827 μονάδων στο τρέχον των 718 παρά του ότι μερικοί ευρωπαϊκοί δείκτες καταφέρνουν σήμερα να κινούνται σε νέα υψηλά 2021.

Σε γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων φαίνεται καθαρά ο δισταγμός του ΓΔ να πετύχει νέο υψηλό. Ωστόσο ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται πολύ κοντά στην επίμαχη αντίσταση των 822 μονάδων (πάντα σε τιμές κλεισίματος) και έτσι, είναι πιο πιθανό να τα καταφέρει κατά τις επόμενες μέρες.

Η αισιοδοξία μας θα πάψει αν ο ΓΔ υποχωρήσει άσχημα (-5% από τώρα) και κλείσει κάτω από τις 780 μονάδες που είναι η μέση της τρίμηνης διακύμανσής του χάνοντας με αυτό τον τρόπο την ανοδικότητα της διαγραμματικής του εμφάνισης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 90% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο το ΓΔ οι περισσότερες μετοχές αυτή τη στιγμή είναι πτωτικές ενώ μόνον μια εμπορεύσιμη μετοχή, η ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν θα λέγαμε ότι είναι η ΠΕΙΡ παρά την μεγάλη της άνοδο +3,70% και τους μεγάλους όγκους των 5 εκατ τεμαχίων διότι σχηματίζει ημερήσιο διάττοντα αφού έχει μέγιστο ημέρας στο +7,70%, ενώ η διαγραμματική της θέση δεν είναι η καλύτερη (βρίσκεται κάτω από την μέση της τρίμηνης διακύμανσης).

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι μετοχές που κινούνται πολύ κοντά σε έγκυρες σηματοδότριες αγορών γραμμές (αντιστάσεις – στροφείς) όπως οι, ΕΤΕ, ΙΚΤΙΝ, ΙΝΤΚΑ, ΠΛΑΙΣ, ΕΥΡΩΒ, ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ και ΑΡΑΙΓ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον μια μετοχή, ο ΟΠΑΠ.

ΔΤΡ. Από +3,70% το πρωί, αυτή τη στιγμή έχει υποχωρήσει στο +0,60%, αλλά βρίσκεται πάνω από τις 500 μονάδες διατηρώντας την μεσοπρόθεσμη ανοδική του εμφάνιση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text