Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Τετ, 24.3.2021) συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τάση

Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Τετ, 24.3.2021) συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,50% (στις 836 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρή πτώση στους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες αλλά που και αυτοί κινούνται σε καθαρά ανοδική τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται στο άνω ¼ του 20ημερου εύρους του, που σημαίνει ότι η ανοδική τάση παραμένει ακμαία και με αυξημένες πιθανότητες να δούμε τις 900 μονάδες.

Η αισιόδοξη αίσθησή μας θα σταματήσει μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει και πάλι καθοδικός και διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 που τώρα διέρχεται από τις 820 μονάδες καθώς και τον μέσον άξονα των 815 μονάδων ου 20ήμερου εύρους του.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 820 μονάδες , οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης του ράλι σε νέα υψηλά επίπεδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών του ΧΑ και καθοδικά το ¼ ενώ δύο μετοχές, οι ΠΕΙΡ και ΦΡΛΚ σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΒΥΤΕ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ και ΑΔΜΗΕ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι η μικρής εμπορευσιμότητας ΙΝΚΑΤ που διασπά ανοδικά το υψηλό τετραμήνου των 1,47 ευρώ με μεγάλους όγκους..

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΘ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (valid) αντίστασης – υψηλά τριμήνου οι, ΠΛΑΙΣ, ΜΠΡΙΚ, ΕΧΑΕ , ΟΛΥΜΠ και ΟΠΑΠ.

Δείκτης τραπεζών : Μαζί με τον ΓΔ, γύρισε σήμερα ανοδικά και ο ΔΤΡ σαφώς πάνω από τις 500 μονάδες που εμείς θεωρούμε σαν επίπεδο ασφαλείας (τρέχουσα τιμή 525 μονάδες).

Η ΠΕΙΡ πάλι σήμερα εμφανίζει πολύ μεγάλη μεταβλητότητα, το πρωί άνοιξε με μεγάλη άνοδο +6%, δεν άργησε να βυθιστεί στο -10% και τώρα ανακάμπτει προς το -6%. Είναι μετοχή για δυνατούς ενδοημερήσιους παίκτες.

Θα επανέλθουμε την Παρασκευή, 26/3, κατά την ίδιαν ώρα..

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text