Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Δευτ, 29/3/21) νέα υψηλά έτους οδεύοντας προς τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Δευτ, 29/3/21) νέα υψηλά έτους οδεύοντας προς τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απόλυτα ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,95% (στις 968 μονάδες στις 3.05 μμ) και με μεγάλο τζίρο (100 αναμενομένων στο κλείσιμο) σημειώνει νέα υψηλά έτους, όπως άλλωστε κάνουν και πολλοί ευρωπαϊκοί δείκτες πχ, Dax +0,50% στις 14. 820 μονάδες, πλησιάζοντας δηλαδή τις 15.000 μονάδες !

Αιτία της σημερινής μεγάλης ανόδου θεωρούμε τις ελπίδες ότι κορυφώθηκε και το τρίτο κύμα του κορονοϊού και επίσης, το τεράστιο πακέτο στήριξης που περιμένει η Ελλάδα από την ΕΚΤ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Οσο ο ΓΔ θα ανεβαίνει, εμείς σαν trend followers, δεν θα πουλάμε. Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ σημειώσει άσχημο καθοδικό retracement και κλείσει κάτω από τον πυθμένα Τ των 831 μονάδων ενώ θα προχωρήσουμε σε συστημικές πωλήσεις εάν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο ΧΚ20 που σε δυο-τρεις μέρες θα βρεθεί στις 806 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 4/5 των μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 13 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε πετυχαίνουν άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι 5-6 μετοχές (ΦΡΙΓΟ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΚ, ΒΥΤΕ, ΙΝΚΑΤ) που πετυχαίνουν σήμερα πολύ μεγάλες ανόδους άνω του +4%, εμείς όμως με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων και τυχόν ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων, θεωρούμε ότι είναι η ΕΥΔΑΠ (+6,80% με 260 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά έγκυρη αντίσταση.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλό τριμήνου δίνουν σήμερα οι, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ, ΜΟΗ, ΤΙΤΚ, ΠΛΑΘ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΠΑΠ, ΚΕΚΡ, ΕΧΑΕ και ΕΥΑΠΣ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν οι 5 αναφερθείσες που δίνουν σήμερα σήματα αγορών συν τις, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ, ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤ.

Νέα χαμηλά σημειώνει μόνον μια, ποια ; η ΠΕΙΡ λόγω αδιεξόδου που έχει φτάσει η απόφαση για ΑΜΚ.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text