Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πετυχαίνει σήμερα (Μ Δευτ, 26/4/2021) με δύναμη νέα υψηλά έτους αρκετά πάνω από τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ πετυχαίνει σήμερα (Μ Δευτ, 26/4/2021) με δύναμη νέα υψηλά έτους αρκετά πάνω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απόλυτα ικανοποιημένοι θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα οι επενδυτές του ΧΑ καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,54% (στις 914 μονάδες, στις 4.20 μμ) και με μέτριους όγκους (73 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σημειώνει νέα υψηλά έτους ξεπερνώντας το υψηλό των 905 μονάδων των αρχών Απριλίου.

Η τάση είναι καθαρά ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν ανοδικές ενδείξεις που σημαίνει ότι είναι πιθανό να έχουμε συνέχεια προς τις 1000 μονάδες.

Η αμυντική μας γραμμή, το stop loss, θα ανέβει αύριο στις 865 μονάδες, που αν τυχόν ενεργοποιηθεί θα έχουμε και πάλι κερδοφόρα αποτέλεσμα για το μέχρι τούδε 2021.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 8 από τις 54 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο με πτώσεις μικρότερες του -3% ενώ από τις υπόλοιπες ανοδικές, 14 μετοχές σημειώνουν μεγάλε ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι σήμερα είναι η ΠΕΙΡ που πετυχαίνει limit up +30% (στα 2,59 ευρώ) με μεγάλους επιτέλους όγκους 1,6 εκατ τεμαχίων ή 1,8 εκατ τεμαχίων αναμενομένων στο κλείσιμο. Η μετοχή έχει τεράστια μεταβλητότητα γεγονός που την κάνει ελκυστικότατη στους βραχυχρόνιους και ενδοημερήσιους traders αλλά και επικίνδυνη στους μεσο και μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν μετοχή της ημέρας και η ΙΝΚΑΤ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +10,54% με μεγάλο γι αυτήν όγκο 100 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πλεονεκτώντας της ΠΕΙΡ ότι βρίσκεται σε μακροχρόνια ανοδική τάση (πάνω από τον 200αρη της κινητό μέσο ενώ η ΠΕΙΡ βρίσκεται κάτω από αυτόν).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική αντίστοιχα διάσπαση αντίστασης ή στήριξης αντίστοιχα.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΕΧΑΕ, ΑΤΤ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και ΠΕΤΡΟ. Εξ αυτών θεωρούμε πιο ελκυστική την ΕΧΑΕ καθόσον ο OBV της είναι ανοδικός.

Αντίθετα, μετοχές που βρίσκονται κοντά σε έγκυρες στηρίξεις – χαμηλά τριμήνου είναι μόνον οι, ΤΕΝΕΡΡΓ και ΙΝΛΟΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ, ΙΚΤΙΝ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΤΙΤ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΠΛΑΙΣ και ΟΛΘ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους συσσώρευσης σημειώνουν σήμερα οι , ΛΑΜΔΑ, ΙΝΤΚΑ, ΕΧΑΕ, και ΙΝΚΑΤ.

Νέα υψηλά έτους πάνω από τις 600 μονάδες πετυχαίνει σήμερα ο Δείκτης Τραπεζών, γεγονός θετικό και για τις μη-τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text