Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ενισχύεται σήμερα (Τετ, 21/7/2021) η ανοδική αντίδραση του ΓΔ από τα χαμηλά 4μήνου των 830 προς τον πρώτο στόχο των 850 μονάδων

Ενισχύεται σήμερα (Τετ, 21/7/2021) η ανοδική αντίδραση του ΓΔ από τα χαμηλά 4μήνου των 830 προς τον πρώτο στόχο των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούμε με προσοχή την προσπάθεια της αγοράς να επανέλθει σε ανοδική τάση αλλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν είναι εντυπωσιακά. Ο ΓΔ με την σημερινή άνοδο +1,45% (στις 4.10 μμ) ανεβαίνει στο πρώτο απαιτούμενο σκαλοπάτι των 850 μονάδων. Μειονέκτημα αποτελούν σήμερα οι μικροί τζίροι των 50 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο ενώ το μέχρις στιγμής διήμερο ανοδικό retracement έχει φτάσει στο 25% της 40ήμερης διόρθωσης από το υψηλό έτους των 927 μονάδων στο προχθεσινό χαμηλό των 833.

Προς το παρόν η τάση είναι καθοδική και για να αναστραφεί σε ανοδική ώστε να ξεκινήσουμε εμείς τις επαναγορές των μετοχών που πουλήσαμε κατά τις τελευταίες εβδομάδες, θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της αναφερθείσας 40ήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 875 μονάδες. Προς το παρόν περιμένουμε με αρκετά μετρητά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 60% με μετοχές και 40% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 7/8 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 9 μετοχές, οι ΕΠΣΙΛ, ΒΥΤΕ, ΠΛΑΘ, ΑΛΜΥ, ΒΙΟ, ΦΡΙΓΟ, ΣΕΝΕΡ, ΚΕΚΡ και ΙΚΤΙΝ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -0,50%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι ισχυρές ανοδικές αντιδράσεις μετοχών που έχουν διορθώσει υπερβολικά κατά το 40ήμερο, περισσότερο του -15% (ο ΓΔ διόρθωσε κατά -10%), όπως κάνουν  οι, ΒΙΟ, ΚΕΚΡ, ΒΥΤΕ, ΑΛΜΥ, ΦΡΙΓΟ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ. κα.

Η μετοχή της ημέρας : η εντυπωσιακότερη είναι αναμφίβολα η ΕΠΣΙΛ που σημειώνει limit up +22% με μεγάλους όγκους 33 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (ή τζίρους 350 χιλ ευρώ) ανερχόμενη σε νέα υψηλά έτους. Η ΕΠΣΙΛ είναι η μέχρις στιγμής νικήτρια μετοχή του 2021 και με την ορμή που έχει πιθανόν να την δούμε και ψηλότερα.

Νέα υψηλά έτους εκτός της ΕΠΣΙΛ, σημειώνει και η ΠΛΑΘ ενώ νέα χαμηλά δεν σημειώνει καμία μετοχή.

Από όγκους, μόνον οι ΕΠΛΙΛ και ΦΡΛΚ εμφανίζουν ικανοποιητική δραστηριότητα.

Θα επανέλθουμε αύριο ελπίζουμε πριν τις 4.30 μμ.

Βρίσκονται πολύ κοντά στα υψηλά έτους και οι ΙΝΤΚΑ και ΛΑΜΔΑ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text