Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Είναι το bitcoin η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για Apple, Google, Facebook και Amazon

Είναι το bitcoin η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για Apple, Google, Facebook και Amazon

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Apple, η Google, το Facebook και η Amazon θα επωφεληθούν από την ενσωμάτωση του bitcoin στις mobile εφαρμογές τους, δηλώνει ο CEO της MicroStrategy Michael Saylor. Η εισηγμένη η οποία αγόρασε σχεδόν 14.000 bitcoins το 2ο τρίμηνο του 2021, θα συνεχίσει να αγοράζει αποκλειστικά bitcoin χωρίς να επενδύει σε Ethereum και DeFi.

Ο Michael Saylor, δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στις 29 Ιουλίου ότι η Microstraregy θα συνεχίσει να αγοράζει και να κατέχει bitcoin, χαρακτηρίζοντας το ψηφιακό νόμισμα ως «την πιο συναρπαστική ευκαιρία της δεκαετίας».

Η εταιρεία λογισμικού με έδρα τη Βιρτζίνια έγινε γνωστή ως ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του bitcoin, εξαιτίας εν μέρει των αποθεματικών που κατέχει.

Η μέση τιμή της αγοράς κατά το δεύτερο τρίμηνο ανερχόταν στα 38.467 δολάρια, ανέφερε ο CFO Phong Le, ενώ η εισηγμένη πλέον κατέχει 105.085 bitcoin που αποκτήθηκαν σε μέση τιμή των 26.080 δολαρίων.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσαν να αποκομίσουν κέρδη που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύοντας στον «ψηφιακό χρυσό» δήλωσε ο Saylor.

Οι εταιρείες όπως η Apple, η Google, το Facebook και η Amazon θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ψηφιακή ιδιοκτησία στις εφαρμογές τους για κινητά, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Square και η PayPal το έχουν ήδη κάνει με επιτυχία.

Πράγματα το στοίχημα του $BTC λειτουργεί ιδιαίτερα θετικά για την Square. Η Square ανέφερε ότι τα μικτά κέρδη από τις αγοραπωλησίες του bitcoin αυξήθηκαν στα 55 εκατομμύρια δολάρια από 17 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα που σχετίζονται με την αγορά των κρυπτονομισμάτων έφτασαν τα 2,72 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εξαιρουμένων όλων των εσόδων που σχετίζονται με το bitcoin, η Cash App είχε έσοδα 606 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Ωστόσο, η αγορά του bitcoin αυτού του τελευταίου τριμήνου -η οποία είδε την τιμή του bitcoin να πέφτει δραματικά τον Μάιο και να κυμαίνεται στα χαμηλά των 30.000 δολαρίων- έγραψε ζημιά απομείωσης αξίας στα βιβλία του κολοσσού πληρωμών 45 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η αξία του bitcoin είχε μειωθεί κάτω από την τιμή αγοράς του.Επιπροσθέτως, η Square ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει την εξαγορά της Afterpay με έδρα την Αυστρία ύψους 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πληρώνοντας 92,65$ ανά μετοχή. Η Afterpay προσφέρει μια υπηρεσία "αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα" που επιτρέπει στους καταναλωτές να χρηματοδοτούν την αγορά αγαθών λιανικής με επιτόκια μικρότερα από τις πιστωτικές κάρτες. Αυτή η υπηρεσία αναμένεται να ενσωματωθεί στο Cash App, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκινήσουν πιστωτικές γραμμές παρόμοιες με τη λειτουργία «πληρώστε αργότερα» του PayPal.

Σύμφωνα με δεδομένα από την GlassNode, ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων Bitcoin σημείωσε μεγάλη άνοδο την περασμένη εβδομάδα, αυξημένος κατά 30% από 250 χιλιάδες σε 325 χιλιάδες ενεργές διευθύνσεις την ημέρα.

Αυτός ο βαθμός δραστηριότητας συγκρίνεται με αυτών του Ιούλιο του 2020 όταν οι τιμές BTC $ διαπραγματευόταν στα 11,3 χιλιάδες δολάρια.

Παρόλο αυτά η τιμή του μεγαλύτερου σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος υποχώρησε λίγο κάτω από τα $39.000, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας επανήλθε στα επίπεδα των $39.000

Αγοραστική ευκαιρία διαβλέπει και η GoldenTree Asset Management, με 45 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, η οποία πρόσθεσε ένα αδιευκρίνιστο ποσό bitcoin στον ισολογισμό της, σύμφωνα με άρθρο του The Street.

Τα κρίσιμα σημεία στήριξης παραμένουν τα $34.000 και $36.000 ως υποστήριξη, ενώ πιθανές διορθώσεις στην αγορά θα οφείλονται στην αυξημένη κινητικότητα των ρυθμιστικών αρχών της οικονομίας παγκοσμίως- οι οποίες φαίνεται να έχουν από τις βασικές τους προτεραιότητας της ρύθμισης των αγορών ψηφιακών νομισμάτων. Παράλληλα η ανησυχία για το Tether συνεχίζεται αναζωπυρώνοντας σενάρια για πιθανές εξελίξεις με το μεγαλύτερο stablecoin.

 

Νίκος Κωστόπουλος

Πηγή: Liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text