Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | H Google ετοιμάζεται να εισέλθει στα σαλόνια των 2 τρισεκατομμυρίων

H Google ετοιμάζεται να εισέλθει στα σαλόνια των 2 τρισεκατομμυρίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
H Google ετοιμάζεται να εισέλθει στα σαλόνια των 2 τρισεκατομμυρίων

Η μητρική εταιρία της Google, η γνωστή σε όλους τους επενδυτές Alphabet, θα είναι σύντομα η τρίτη εταιρία της ομάδας των FAANG, που θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση, δηλαδή σε χρηματιστηριακή αξία, τα $2 τρισ., ακολουθώντας  το παράδειγμα της Apple και της Microsoft. Και αυτό συμβαίνει, καθώς την εβδομάδα που πέρασε η μετοχή της  Alphabet κατέγραφε καθημερινά νέα υψηλά, έχοντας μάλιστα αποδώσει περισσότερο από 60%, από τη αρχή του 2021.

Οι μετοχές της ομάδας των FAANG, δηλαδή της Facebook (FB), της Amazon (AMZN), της Apple (AAPL), της Netflix (NFLX) και της Alphabet (GOOG), αποτελούν σήμερα την αφρόκρεμα των τεχνολογικών γιγάντων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ταυτόχρονα οι απόψεις στους κύκλους της επενδυτικής κοινότητας, για το αν οι μετοχές των FAANG είναι υπερτιμημένες ή μη, διίστανται. Υπάρχει η άποψη ότι οι αποτιμήσεις των FAANG, δικαιολογούνται πλήρως από τα θεμελιώδη επιχειρηματικά μοντέλα και από τα θεμελιώδη χρηματοοικονομικά δεδομένα των εταιρειών. Στην αντίθετη πλευρά υπάρχει η άλλη άποψη σύμφωνα με την οποία, οι τιμές των μετοχών της ομάδας FAANG, είναι τόσο ακριβές, που δεν μπορούν να υποσχεθούν μακροχρόνια κέρδη, σε όσους αποπειραθούν να τις αγοράσουν σήμερα.

Αλήθεια υπάρχει και στις δυο πλευρές. Πράγματι οι αποδόσεις των μετοχών GOOG, είναι οι υψηλότερες ανάμεσα στις μετοχές των τεχνολογικών γιγάντων. Και το φετινό 60% της Google, είναι σχεδόν διπλάσιο από το 32% της δεύτερης Facebοok.

Και πράγματι, σύμφωνα  με τα εργαλεία της τεχνικής ανάλυσης, η τιμή της μετοχής βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Ο εβδομαδιαίος δείκτης RSI βρίσκεται στο 85. Το premium της τιμής της μετοχής σε σχέση με τον Κινητό Μέσο Όρο των 200 εβδομάδων βρίσκεται στο 98%.

Ωστόσο ακόμα και με αυτά τα ευρήματα, οι αναλυτές παρ’ όλο που χαρακτηρίζουν τη μετοχή ως ακριβή, δεν διανοούνται να  συστήσουν πώληση και φυσικά ούτε και σορτάρισμα, σε αντίθεση με τη μετοχή της Tesla, την οποία συστήνουν και για πώληση και για σορτάρισμα.

Και αυτό διότι η ποιότητα των εσόδων και των κερδών της Google είναι η καλύτερη ανάμεσα στις FAANG. To YouTube, αρχίζει να εκτοπίζει ολοένα και περισσότερο τα συμβατικά τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα οι ρυθμοί ανάπτυξης των υπηρεσιών cloud αναπτύσσονται κατά 40% σε ετήσια βάση.

Δεν είναι δε λίγοι, αυτοί που εκτιμούν ότι ο άσσος στο μανίκι της Google είναι η Waymo. H θυγατρική της Google που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία της αυτόνομης (χωρίς οδηγό) οδήγησης, που μέχρι πρότινος προσέφερε υπηρεσίες ταξί αυτόνομης (χωρίς οδηγό) οδήγησης (self-driving taxi) στο Phoenix της Arizona, αρχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και στο San Francisco στην California, βρισκόμενη ένα βήμα μπροστά από την Argo AI, που υποστηρίζεται από την Ford και τη Volkswagen, αλλά και από την Cruise που υποστηρίζεται από την General Motors.

Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών οι ισχυρές αντιστάσεις προς τα επάνω βρίσκονται στο 2.847 και στο 2.859, ενώ τα επίπεδα στήριξης βρίσκονται στο 2.727, στο 2.513 και στο 2.511

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text