Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 233 | ΕΥΔΑΠ: Ανάπτυξη επενδυτικού προγράμματος € 500 εκατομμυρίων

ΕΥΔΑΠ: Ανάπτυξη επενδυτικού προγράμματος € 500 εκατομμυρίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΔΑΠ: Ανάπτυξη επενδυτικού προγράμματος € 500 εκατομμυρίων

 

 

ΕΥΔΑΠ

 

Ανάπτυξη επενδυτικού προγράμματος € 500 εκατομμυρίων

 

 

 

Η βασική προτεραιότητα της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, είναι η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, που έχει σχεδιάσει, ύψους € 1,1 δισεκατομμύρια για την τρέχουσα δεκαετία 2021-2030. Πρώτος στόχος είναι να επενδυθούν € 500 εκατ. στην πρώτη πενταετία 2020-2024 και τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθούν στην επόμενη πενταετία. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν τέσσερις άξονες: ο πρώτος αφορά έργα αποχέτευσης στην περιοχή της Αν. Αττικής (€ 215 εκατ. στην περίοδο 2020-2024), ο δεύτερος έργα ύδρευσης (€145 εκατ.), ο τρίτος έργα αποχέτευσης (100 εκατ.) και ο τέταρτος άλλα έργα ύψους 35 εκατομμύρια, εδώ. Εκτιμούμε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για την ΕΥΔΑΠ τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια.

Κατά το α΄εξάμηνο 2021, τα ενοποιημένα έσοδα της ΕΥΔΑΠ ανήλθαν στα € 156 εκατομμύρια σημειώνοντας πτώση 1,4% και τα κέρδη έφτασαν τα € 9,6 εκατ. σημειώνοντας πτώση 32,4%. Τα τελευταία χρόνια ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ χαρακτηρίζεται από στασιμότητα γεγονός που οφείλεται στην μείωση του πληθυσμού και στην τιμολογιακή πολιτική που (βάσει νόμου) ακολουθεί ο Όμιλος. Οι βασικές προϋποθέσεις για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας είναι α) η διεύρυνση των περιοχών που εξυπηρετεί και η συνεργασία του με περισσότερους δήμους, β) η βελτίωση των εξόδων διάθεσης και διοίκησης (αποτελούν το 18,7% των πωλήσεων) μέσω της βελτίωσης των διαδικασιών λειτουργίας και γ) η αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικτύου, μέσα από τη μείωση των βλαβών και δ) η οικονομικότερη διαδικασία διαχείρισης και ανάθεσης τεχνικών έργων.

Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε ότι οι συνολικές πωλήσεις θα φτάσουν τα € 333 εκατομμύρια και τα κέρδη θα φτάσουν τα € 37 εκατομμύρια.

 

Δείτε πίνακα με τα οικονομικά μεγέθη εδώ.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text