Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Κρυπτονομίσματα: Απώλειες σχεδόν 150 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Κρυπτονομίσματα: Απώλειες σχεδόν 150 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κρυπτονομίσματα: Απώλειες σχεδόν 150 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων από χθες Πέμπτη, μια πτώση η οποία σε διάστημα 24 ωρών διέγραψε συνολικά περί των 147 δισ. δολαρίων από την αγορά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmarketcap

Η καθοδική αυτή πορεία συνεχίζεται και σήμερα, με τις απώλειες της τιμής του Bitcoin να αγγίζουν το 8% και του Ether του δεύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης το 9%. Η σημερινή υποχώρηση του Bitcoin έχει φέρει την τιμή του υπό των 40.000 δολαρίων, στα 38.680 δολάρια και πλέον οι απώλειές του από τον Νοέμβριο και το ισχυρό υψηλό ρεκόρ των 69.000 πλησιάζουν το 100%.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται από χθες υπό πίεση, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε tον αποκλεισμό τόσο της χρήσης, όσο και της εξόρυξης των κρυπτονομισμάτων επικαλούμενη κινδύνους και απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ευημερία των πολιτών και τη νομισματική της πολιτική.

Οι Ρώσοι πολίτες είναι από τους πιο ενεργούς χρήστες κρυπτονομισμάτων, με ετήσιο όγκο συναλλαγών σχεδόν στα 5 δισ. δολάρια, ενώ η Ρωσία είναι τρίτη χώρα στην εξόρυξη Bitcoin στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και το Καζακστάν.

Η Ρωσία η οποία για χρόνια ερίζει κατά των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, εν τέλει το 2020 τα συμπεριέλαβε σε ένα νομικό καθεστώς, ωστόσο δεν επέτρεψε τη χρήση τους σε πληρωμές.

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες αναφορές ότι η Ρωσία εξετάζει την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, αναφορές οι οποίες άσκησαν έντονες πιέσεις στην τιμή του Bitcoin και σε όλη την αγορά των νομισμάτων αυτών.

Στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ότι η κερδοσκοπική ζήτηση είναι αυτή που ευθύνεται ως επί τω πλείστον για την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, μια αγορά που παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της πυραμίδας.

Στην ίδια έκθεση προειδοποιεί για τον κίνδυνο δημιουργίας φούσκας στην αγορά, κίνδυνος που απειλεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τους πολίτες.

Επίσης προτείνει να μην επιτρέπεται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και οι εν λόγω μηχανισμοί θα πρέπει να αναπτυχθούν για να εμποδίσουν τις συναλλαγές που στοχεύουν στην αγορά ή την πώληση κρυπτονομισμάτων έναντι των παραστατικών ή των παραδοσιακών νομισμάτων.

Η κεντρική τράπεζα είπε ότι η εξόρυξη δημιουργεί προβλήματα στην κατανάλωσης ενέργειας. Το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα «εξορύσσονται» από ισχυρούς υπολογιστές οι οποίοι είναι συνδεδέμενοι σε ένα παγκόσμιο δίκτυο για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών γρίφων. Η διαδικασία καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και συχνά τροφοδοτείται από ορυκτά καύσιμα.

«Η καλύτερη λύση είναι η απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία», καταλήγει η τράπεζα.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text