Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σήμερα, Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022, ο ΓΔ με μικρή υποχώρηση παραμένει πολύ κοντά στις 900 μονάδες

Σήμερα, Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022, ο ΓΔ με μικρή υποχώρηση παραμένει πολύ κοντά στις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανθεκτική εμφανίζεται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, να χάνει -0,30% (στις 894 μονάδες, με μικρό τζίρο, περίπου 50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με σχεδόν μηδενική μεταβολή στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή έχει χάσει 5 μονάδες ή το 4% του ράλι του Ιουλίου-Αυγούστου σε σύγκριση με πολύ μεγαλύτερες απώλειες (αντίστοιχα από -20% έως -35%) στους κύριους ξένους δείκτες, γεγονός που δείχνει δύναμη και αντοχή της ελληνικής αγοράς.

Ταυτόχρονα όμως μας έρχονται σκέψεις ότι ο ΓΔ σαν υπεραγορασμένος που είναι αυτές τις μέρες πιθανόν να πιεσθεί κατά τις επόμενες συνεδριάσεις ώστε να ευθυγραμμιστεί με τους διεθνείς δείκτες.

Ωστόσο, προς το παρόν θα διατηρήσουμε στάση αναμονής με υψηλές μετοχικές θέσεις καθώς το σύστημά μας (ο κανόνας 4 εβδομάδων) απέχει πολύ στο να δώσει σήμα stop loss.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Παρά την μικρή πτώση -0,30% του ΓΔ, τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών υποχωρούν ενώ δύο μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ και ΑΤΤ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση με μια μετοχή, την ΟΛΥΜΠ, που καταγράφει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι κατά την γνώμη μας η ΟΛΥΜΠ που διασπά ανοδικά με μεγάλη άνοδο +7,70% και μεγάλους όγκους 60 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής την εμφανέστατη αντίσταση των 1,82 ευρώ. Το σήμα αγορών είναι πολύ ελκυστικό αλλά πέφτει σε περίοδο διόρθωσης της αγοράς.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΠΕΛΑ με στροφέα τα 15,7 ευρώ, ΜΟΗ τα 18,2 και ΑΛΦΑ με στροφέα-αγκίστρι το 1,01 ευρώ.

Η ΑΤΤ σήμερα σημειώνει limit down -16% συμπληρώνοντας απώλειες 4 λεπτών του ευρώ από την προχθεσινή κορυφή των 14 λεπτών (πτώση σχεδόν -30% επιβεβαιώνοντας την πρόσφατη άποψή μας για την ΑΤΤ ότι πρόκειται για μετοχή κατάλληλη για τζόγο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text