Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Στάση αναμονής από τον OPEC+: Διατηρεί αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου

Στάση αναμονής από τον OPEC+: Διατηρεί αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο OPEC+ αποφάσισε να διατηρήσει την παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα, κάνοντας μια παύση για να κάνει έναν απολογισμό της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου που ταλανίζεται από την αβεβαιότητα σχετικά με την κινεζική ζήτηση και τη ρωσική προσφορά, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η ομάδα των 23 χωρών προχώρησε τον προηγούμενο μήνα μια μεγάλη μείωση κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και ο πλήρης αντίκτυπος αυτής της μείωσης είναι ασαφής εν μέσω σοβαρών διακυμάνσεων στις τιμές.

Αφού έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο στις 28 Νοεμβρίου, το αργό τύπου Brent κατέληξε να καταγράφει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και ένα μήνα.

Η μεταβλητότητα οφείλεται στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εξαγωγές αργού από τη Ρωσία, η οποία είναι μέλος του OPEC+ και οι οποίες τίθενται σε ισχύ τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, η Κίνα χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχουν διαβρώσει την κατανάλωση στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Η ομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου για μια πλήρη συνεδρίαση στις 4 Ιουνίου, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, αν και οι υπουργοί μπορεί να συνέλθουν νωρίτερα, αν το επιθυμούν. Η Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή των περικοπών στην παραγωγή, θα συνεδριάσει εκ νέου την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αντιπροσώπους.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text