Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022) για 20η μέρα την κίνησή του στο οριζόντιο στενό κανάλι των 900-925 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022) για 20η μέρα την κίνησή του στο οριζόντιο στενό κανάλι των 900-925 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον, από την μια μεριά ο ΓΔ (-0,20%, στις 914 μονάδες, στις 4.00 μμ) εξακολουθεί να κατασκευάζει οριζόντια βάση στο εύρος των 900-925 μονάδων που απορροφά την υπεραγορασμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε από το φθινοπωρινό ράλι και, από την άλλη μεριά, το αναφερθέν κανάλι (DE στο γράφημα) εμφανίζει κάποια στοιχεία κορυφής όπως, διπλή κορυφή στις 925 μονάδες και γραμμή λαιμού στις 911. Αν διασπασθεί καθοδικά η γραμμή λαιμού (όπως συνέβη πριν λίγες μέρες στους ξένους δείκτες), τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες λόγω ανάπτυξης βραχυχρόνιας καθοδικής τάσης, καθοδικής διάσπασης του Χαμηλού 20 ημερών που αύριο θα ανέβει στις 903 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από την γραμμή λαιμού των 911 μονάδων, εμείς θα είμαστε ήσυχοι, αν όμως ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 911 μονάδες, τότε θα αρχίζουμε να σχεδιάζουμε μέτρα περιορισμού ενδεχομένων ζημιών μέσω χρήσης stop loss στις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΕΛΧΑ και ΙΝΛΟΤ χάνουν περισσότερο του -3% και επίσης δύο, οι ΑΤΤΙΚΑ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ, κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Όπως χθες, έτσι και σήμερα, κερδίζουν τις εντυπώσεις οι δύο μετοχές, η ΑΤΤΙΚΑ που σημειώνει σήμερα το 5ο συνεχόμενο limit up +10% και η ΓΕΚΤ που επιβεβαιώνει το χθεσινό σήμα αγορών με νέα σήμερα άνοδο +3,20% με αρκετά μεγάλους όγκους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με μεσοπρόθεσμη σηματοδότηση (ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου), αλλά τείνουν να το καταφέρουν οι, ΕΛΛ με στροφέα τα 16,5 ευρώ, ΣΑΡ 6,84, ΔΕΗ 6,80 και ΕΛΠΕ 7,6 ευρώ.

Σήμα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση τείνει να δώσει ο ΟΛΘ με πωλητικό στροφέα τα 23 ευρώ.

Τέλος, νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι ΑΤΤΙΚΑ, ΣΑΡ και ΑΡΑΙΓ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Η αναλογία 3 προς 0 δείχνει ότι είμαστε σε ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text