Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έχει σκαλώσει και σήμερα, Τετ, 11.1.23, πολύ κοντά στό προχθεσινό υψηλό 8μήνου των 963 μονάδων διατηρώντας ανέπαφη την ανοδική τάση

Ο ΓΔ έχει σκαλώσει και σήμερα, Τετ, 11.1.23, πολύ κοντά στό προχθεσινό υψηλό 8μήνου των 963 μονάδων διατηρώντας ανέπαφη την ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας ενοχλεί η σημερινή παύση ανόδου (ΓΔ -0,10%, στις 962 μονάδες, στις 4.30 μμ, με αυξημένο τζίρο στα 75 εκατ ευρώ προβλεπομένων στο κλείσιμο) καθόσον πιθανόν να λαμβάνει χώρα  μια στάση - μια ανάπαυλα για περαιτέρω άνοδο. Η συνεδρίαση θα ήταν άσχημη αν οι πωλητές κατατρόπωναν τους αγοραστές με μεγάλη πτώση του ΓΔ χειρότερη του -1,50% και με μεγάλους τζίρους άνω των 80 εκατ.

Η τάση του ΓΔ παραμένει ανοδική και το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους ξένους δείκτες. Οι πιθανότητες είναι υπέρ των 1000 μονάδων του ΓΔ εντός του Ιανουαρίου.

Θα εγκαταλείψουμε την αισιοδοξία μας , αν ξεσπάσει άμεσα μια άσχημη διόρθωση με τον ΓΔ να χάνει το μισό του τελευταίου ανοδικού κύματος κλείνοντας κάτω των 940 μονάδων (-2% από τώρα), και τότε θα αρχίζουμε εμείς να ελέγχουμε τα stop loss μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή σχεδόν ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 3 μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ, ΑΤΤ και ΤΙΤ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δύο, τις ΑΝΕΚ και ΕΛΠΕ (η δεύτερη αποκόπτει σήμερα προμέρισμα ύψους 3,30% επί της τιμής της μετοχής) που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι οι δύο, ΜΠΕΛΑ και ΣΕΝΕΡ, που δίνουν σήμα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αγκιστριών με μεγάλους όγκους.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών με διάσπαση αγκιστριών-υψηλών τριμήνου οι, ΕΤΕ με αγκίστρι τα 3,9 ευρώ, ΠΛΑΘ 4,4 και ΒΙΟΣΣΚ 0,685.

Νέα υψηλά 3μήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΜΠΕΛΑ, ΣΕΝΕΡ, ΤΙΤ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ και ΚΕΚΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.


-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text