Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ακάθεκτος σήμερα (Τετ, 1-2-23) σε νέα υψηλά έτους με μικρή άνοδο και ικανοποιητικούς όγκους

Ο ΓΔ ακάθεκτος σήμερα (Τετ, 1-2-23) σε νέα υψηλά έτους με μικρή άνοδο και ικανοποιητικούς όγκους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το φετινό January effect μετακυλίεται σήμερα στον Φεβρουάριο με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,50% (στι 1027 μονάδες, στι 4.35 μμ0 και με τον DAX (σαν αντιπρόσωπο των ευρωπαικών δεικτών) να τείνει να σημειώσει και αυτός νέα υψηλά έτους.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι λίγο «άβολη» με την έννοια ότι ο εν λόγω δείκτης δείχνει δυνατός με τα συνεχόμενα νέα υψηλά και την κατάκτηση των 1000 μονάδων αλλά από την άλλη μεριά είναι σαφώς υπεραγορασμένος +30% από το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ στο ενδιάμεσο τετράμηνο δεν έχει κάνει μια ουσιαστική διόρθωση.

Παραμένουμε στην τάση αλλά ταυτόχρονα δεν θα αιφνιδιαστούμε από κάποια οξεία διόρθωση αρκεί να κρατηθεί ο ΓΔ πάνω από τις 1000 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτιφυλάκιο.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ που οφείλεται στην σημερινή άνοδο των τραπεζών , οι μετοχές με θετικό πρόσημο ισαριθμούν αυτών με αρνητικό ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΑΛΜΥ, ΕΧΑΕ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ασταθή ΦΡΙΓΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε  τον ΑΛΜΥ που επιβεβαιώνει με μεγάλη άνοδο +8% και μεγάλους όγκους 150 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Η ΑΛΜΥ το 2008 τιμάτο 6 ευρώ και το 1999 22 ευρώ (σήμερα 2,36).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου αλλά ούτε και πωλήσεων.

Η αγορά έχει φύγει ανοδικά και λίγες είναι οι μετοχές που τείνουν να δώσουν μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με σήμα του στροφέα : ΜΟΤΟ με στροφέα  2,33 ευρώ, ΕΝΤΕΡ αγκίστρι 4,15 και ΙΝΚΑΤ στροφέα τα 1,84.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα λίγες μετοχές, οι ΑΛΜΥ, ΕΧΑΕ, ΕΥΡΩΓ, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ , ΕΠΣΙΛΟΝ.

Οι τράπεζες είναι αυτές που τραβούν τον ΓΔ τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις. Σήμερα ο ΔΤΡ και πάλι σε νέα υψηλά. Είναι και αυτός ο δείκτης υπεραγορασμένος. Προσοχή.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text