Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δείχνει σήμερα (Τρίτη, 25/4/2023) να χάνει τις 1100 μονάδες αλλά παραμένει σε ανοδική τάση

Ο ΓΔ δείχνει σήμερα (Τρίτη, 25/4/2023) να χάνει τις 1100 μονάδες αλλά παραμένει σε ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε η σημερινή διόρθωση μας ανησυχεί καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μέτρια -0,92%( στις 1095 μονάδες, στις 4.20 μμ), ο τζίρος είναι μικρός (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι κύριοι ξένοι δείκτες κινούνται με μικρές μεταβολές πολύ κοντά στα υψηλά έτους δηλαδή σε ανοδική τάση.

Ο ΓΔ χάνει αυτή τη στιγμή τις 1100 μονάδες αλλά η τάση παραμένει καθαρά ανοδική καθώς όλοι οι σχετικοί δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους όπως ο Macd, έως μεσομακροχρόνιους όπως ο ΑΚΜΟ200, διατηρούν τις bullish ενδείξεις τους.

Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ, αφού πρώτα διασπάσει καθοδικά τον «τριαντάρη» - ΕΚΜΟ30, κλείσει κάτω από την μέση τιμή των 1070 μονάδων του δίμηνου εύρους του.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 1070 μονάδες, δεν θα υπάρχει εκ μέρους μας λόγοι ανησυχίας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ 4 μετοχές, οι, ΜΙΓ, ΚΕΚΡ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την οικογένεια ΒΙΟΧΑΛΚΟ δηλαδή, τις μετοχές ΒΙΟ, ΕΛΧΑ και ΣΕΝΕΡ, που κερδίζουν σχεδόν +3% με μεγάλους όγκους, η ΣΕΝΕΡ σε νέα υψηλά.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών με το σύστημα του κανόνα των 12 εβδομάδων αλλά ούτε και σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΤΕΝΕΡΓΑ με στροφέα τα 21 ευρώ, ΑΤΤΙΚΑ 2,5, ΦΡΛΚ 3,94 και ΓΕΚΤ 12,5 ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει μόνον η ΕΛΛ με πωλητικό στροφέα τα 15,8 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΣΕΝΕΡ, ΟΛΠ, ΠΕΤΡΟ, ΕΕΕ και ΕΝΤΕΡ ενώ καμία δε σημειώνει νέα χαμηλά έτους, γεγονός που δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τάση.

Ο ΔΤΡ σαν δείκτης με υψηλό beta, αυτή τη στιγμή χάνει -2,50% έναντι -1% του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text