Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Νέοι πόροι €23 εκατ. για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Νέοι πόροι €23 εκατ. για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέοι πόροι €23 εκατ. για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Μέσω της υποβολής προτάσεων, η κομισιόν αποσκοπεί στην αξιοποίηση παλαιότερων ελπιδοφόρων πρωτοβουλιών και στην ενίσχυση του ρόλου των οργανώσεων της κοινωνικής οικονομίας που έχουν την ικανότητα να στηρίζουν όσους βιώνουν απομόνωση και φτώχεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 23 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναπτύξουν νέους τρόπους αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων στην ΕΕ, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Μέσω αυτής της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, η οποία χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κοινωνική Καινοτομία+» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου+ (ΕΚΤ+), η Επιτροπή αποσκοπεί στην αξιοποίηση παλαιότερων ελπιδοφόρων πρωτοβουλιών και στην ενίσχυση του ρόλου των οργανώσεων της κοινωνικής οικονομίας. Οι οργανώσεις αυτές δίνουν προτεραιότητα στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους και επανεπενδύουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις πρωτοβουλίες τους. Έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να στηρίζουν όσους και όσες βιώνουν απομόνωση και φτώχεια λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι οργανώσεις έχουν προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 για να υποβάλουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ιστοτόπου της πρόσκλησης.

Ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ δήλωσε σχετικά:

«Η μακροχρόνια ανεργία έχει καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, την οικονομία και, κυρίως, για όσους και όσες τη βιώνουν. Πρόκειται για σπατάλη ταλέντων και παραγωγικότητας. Τη σπατάλη αυτή, η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να την ανεχτεί άλλο. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι τοπικές αρχές και οι οργανώσεις της κοινωνικής οικονομίας έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατό να προσφέρουμε μια νέα ευκαιρία στους ανθρώπους που είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ΕΕ θα συνεχίσει να καταπολεμά τη μακροχρόνια ανεργία και να στηρίζει μέτρα για την προώθηση ποιοτικών θέσεων εργασίας»,

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text