Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται για τρίτη μέρα με τον ίδιο ήπιο ρυθμό η διόρθωση της αγοράς λίγο κάτω από τις 850 μονάδες του ΓΔ

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα με τον ίδιο ήπιο ρυθμό η διόρθωση της αγοράς λίγο κάτω από τις 850 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η συνεχιζόμενη και σήμερα (Τρίτη, 24/4) διόρθωση της αγοράς καθόσον το ποσοστό πτώσης του ΓΔ είναι μικρό -0,20% (στις 837 μονάδες στις 3.45 μμ) και ο τζίρος μικρός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες κινούνται σε μεσοχρόνια ανοδική τάση.

Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ χάσει το μισό απριλιάτικο ράλι κλείνοντας κάτω των 812 μονάδων.

Αντίθετα, να αναθαρρηθούμε εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα θετικός διαγράφοντας σχηματισμό «ανοδικού γύρισματος μετά από διόρθωση» ο οποίος ισοδυναμεί με σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικά, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 75%. Εάν ο ΓΔ κλείσει αρνητικά, το ΤΧ δεν θα κάνει τίποτα.

Μετοχές

Παρά την οριακή πτώση του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες από τις καθοδικές ενώ μια μετοχή, η ΔΕΗ, σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με μια πάλι μετοχή, την ΦΦ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει αυτή τη στιγμή τέτοιο τίτλο. Εάν η ΔΕΗ σπάσει ανοδικά τον στροφέα σημειώνοντας άνοδο άνω του +4,50% με όγκο άνω των 500 χιλ τεμαχίων. Τότε θα την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας.

ΦΦ : ενώ η αγορά περιμένει την Πέμπτη, 26/4, ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων 2017 και παρά τις προχθεσινές μεγάλες συσσωρεύσεις, εν τούτοις η μετοχή διορθώνει σήμερα άσχημα -3,20% πλησιάζοντας τα χαμηλά έτους 2018. Να δούμε πως θα αντιδράσει την Παρασκευή.

ΜΥΤΙΛ : δεν μας ικανοποιεί η σημερινή ανοδική αντίδραση +0,20% μετά από το χθεσινό ξεπούλημα -3,90%. Παρακολουθούμε στενά την μετοχή αυτή.

ΠΛΑΘ : με την σημερινή, έστω και μικρή, άνοδο +0,80% επιβεβαιώνει την χθεσινή οριακή ανοδική διάσπαση του στροφέα – υψηλού διμήνου.

Δείκτης τραπεζών. Σήμερα πιέζεται με υποχώρηση -1,30% μέχρις στιγμής χωρίς όμως να χάνει τις 950 μονάδες και ούτε να απομακρύνεται από το υψηλό των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 950), γεγονός θετικό για την τρέχουσα πορεία της αγοράς.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text