Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 15.2.2019) η παραμονή του ΓΔ λίγο κάτω από τον σημαντικό μακρο-στροφέα-ΥΚ60 των 660 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 15.2.2019) η παραμονή του ΓΔ λίγο κάτω από τον σημαντικό μακρο-στροφέα-ΥΚ60 των 660 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ούτε και η σημερινή συνεδρίαση είναι άσχημη διότι ο ΓΔ (+0,05%, στις 654 μονάδες, στις 4.10 μμ) συνεχίζει επίμονα να κινείται με μικρή διακύμανση και μικρούς τζίρους επί σχεδόν δυο εβδομάδες  λίγο κάτω από το Υψηλό Κλείσιμο 60 ημερών των 559 μονάδων το οποίο μπορεί εύκολα να διασπάσει ανοδικά δίδοντας έτσι υποσχόμενο σήμα μεσομακροχρόνιων αγορών.

Η αισιοδοξία μας θα μειωθεί αν τυχόν ο ΓΔ καμφθεί κάτω του ΕΚΜΟ30 των 640 μονάδων και θα μηδενισθεί εάν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά το ΧΚ20 (Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών) των 616 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 640 μονάδες, εμείς θα περιμένουμε αναπόφευκτη ανοδική διάσπαση των 660 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές και 10% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) καθώς θα είναι δύσκολο για τον ΓΔ να σπάσει ανοδικά τον μακροστροφέα των 660 μονάδων.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς εμφανίζει σήμερα «εικόνα συνεδρίασης αναμονής» αφού η διακυμάνσεις των μετοχών είναι μικρές (εκτός των δυο λιμανιών) και οι τζίροι μικροί (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Οι μετοχές της ημέρας. Θεωρούμε τις δύο λιμενικές, ΟΛΠ και ΟΛΘ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, λίγο πάνω από +3%, με μεγάλους τζίρους για αυτές, 200 χιλ ευρώ ο ΟΛΠ μέχρις στιγμής και 50 χλι ευρώ ο ΟΛΘ, με τον ΟΛΠ μάλιστα, να δίνει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου.

Εκτός από τον ΟΛΠ, σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού μετά από διασπασθέν υψηλό 3 μηνών δίνει η ΑΡΑΙΓ.

Τέτοια σήματα αγορών τείνουν να δώσουν και οι, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, ΣΕΝΕΡ, ΛΑΜΔΑ και ΕΛΛ.

Η αγορά εδώ και μερικές εβδομάδες, όπως δείχνει ο λόγος μετοχών σε νέα υψηλά τριμήνου προς μετοχές σε νέα χαμηλά τριμήνου,  έχει καταστεί ανοδική. Σήμερα 5 μετοχές σημειώνουν νέα υψηλά (οι ΟΛΠ, ΑΝΕΜΟΣ, ΑΡΑΙΓ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ) σε σύγκριση με καμία που να σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου.

Μετοχές με μεγάλους όγκους : Διανομές δεν βλέπουμε σήμερα σε καμία μετοχή ενώ συσσωρεύσεις (επιθετικές αγορές) βλέπουμε στα δυο λιμάνια καθώς και σε ΙΝΛΟΤ και ΕΕΕ. Οι δύο τελευταίες διανεμήθηκαν χθες-προχθές, η μεν ΕΕΕ γιατί δημοσίευσε αποτελέσματα λίγο χειρότερα των αναμενομένων, η δε ΙΝΛΟΤ λόγω αβεβαιότητας έκβασης του διαγωνισμού ΛΟΤΤΟ σε Τουρκία.  Ωστόσο, οι σημερινοί ανοδικοί όγκοι των δυο αυτών μετοχών είναι μικρότεροι από τους προηγηθέντες καθοδικούς όγκους της διόρθωσης.

Αποτελέσματα 2018 των εισηγμένων : χθες άρχισαν οι δημοσιεύσεις από δυο εταιρίες, τις ΕΕΕ και ΟΛΠ. Η πρώτη όπως είπαμε, απογοήτευσε ελαφρώς και η δεύτερη σίγουρα ενθουσίασε με την μετοχή της να πετυχαίνει σήμερα νέο υψηλό τριμήνου. Θα προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε για τις αφίξεις αποτελεσμάτων 2018 των εισηγμένων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text