Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τεχνικό χαρτοφυλάκιο 16/5/2019 : Δεν υπάρχουν προς το παρόν καύσιμα για επαναφορά της αγοράς σε πλήρη ανοδική τάση

Τεχνικό χαρτοφυλάκιο 16/5/2019 : Δεν υπάρχουν προς το παρόν καύσιμα για επαναφορά της αγοράς σε πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από 30ήμερη διόρθωση -7% από τα μέσα Απρίλη, σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.05 μμ) ισχνή ανοδική αντίδραση +0,20% (στις 724 μονάδες) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνοντας απροθυμία των αγοραστών ενώ, αντίθετα, οι κύριοι ξένοι δείκτες με μικρές σημερινές ανόδους έχουν ανακτήσει κατά μέσον όρο το 1/3 της δικής τους απότομης διόρθωσης των αρχών Μαίου.

Θα ελπίσουμε ότι θα επανέλθει η ισχυρή ανοδική τάση του πρώτου τετραμήνου του έτους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό της μέχρι τούδε διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 750 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από τις 750 μονάδες, η κατάβαση προς τις 700 μονάδες θα είναι πολύ πιθανή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 2/3 με μετρητά και κατά 1/3 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ, το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών σημειώνουν αυτή τη στιγμή πτώση και το 40% άνοδο ενώ μόνον μια μετοχή, η δευτερευούσης σημασίας ΚΡΙ σημειώνει μεγάλη πτώση -3% και μια μετοχή, η πάλι δευτερευούσης σημασίας ΚΟΥΕΣ, σημειώνει μεγάλη άνοδο, λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Μας εντυπωσιάζει σήμερα η ΚΟΥΕΣ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,50%  αυτή τη στιγμή με μεγάλους γι αυτήν όγκους 10 χιλ τεμαχίων. Είναι πολύ πιθανό να πετύχει σύντομα, έως τα μέσα καλοκαιριού, νέα υψηλά έτους.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού τριμήνου δίνουν σήμερα οι, ΒΙΟ και ΓΕΚΤ.

Τέτοια σήματα αγορών δεν τείνει να δώσει καμία μετοχή ενώ τέτοια σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι,  ΑΝΕΜΟΣ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ και ΑΛΦΑ.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι , ΕΧΑΕ και ΙΝΛΟΤ και νέα υψηλά τριμήνου σημειώνει μόνον η ΕΤΕ την οποία θεωρούμε σαν leader του χρηματιστηρίου για το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text