Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 21/5/2019) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να ανακτά τις 730 μονάδεςδ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 21/5/2019) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να ανακτά τις 730 μονάδεςδ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυνατή είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.40 μμ, κερδίζει +2,10% (στις 731 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (85 εκατ συμπεριλαμβανομένων των πακέτων σε ΕΥΡΩΒ των οποίων το ύψος δεν γνωρίζουμε ακόμη) και με επίσης ανοδικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες που κατά μέσον όρο παρουσιάζουν ουδέτερη-πλευρική μεσοπρόθεσμη εικόνα σε σύγκριση με τους (πιο σημαντικούς) αμερικανικούς δείκτες που παρουσιάζουν μάλλον bearish μεσοπρόθεσμη εικόνα.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι παρά την σημερινή ισχυρή άνοδο, ο ΓΔ εξακολουθεί να  παρουσιάζει bearish μεσοπρόθεσμο εικόνα αφού κινείται πιο κοντά στο χαμηλό Β των 717 μονάδων του 30ήμερου εύρους και πιο μακριά από το υψηλό Α των 780 μονάδων του ιδίου χρονικού εύρους.

Οι bearish διαπιστώσεις μας θα αναστραφούν αν ο ΓΔ καταρχήν διασπάσει ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 740 μονάδων και στη συνέχεια διασπάσει τον μέσον άξονα των 746 μονάδων του 30ήμερου εύρους του.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 746 μονάδων, οι πιθανότητες θα είναι υπέρ της καθοδικής συνέχισης προς τις 700 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 7/8 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 6 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΛΑΜΔΑ, ΙΑΤΡ και ΔΕΗ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε δύο τραπεζικές, την ΕΥΡΩΒ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,30% με πολύ μεγάλο όγκο 33 εκατ τεμαχίων λόγω πακέτων και την ΑΛΦΑ που σημειώνει μικρότερη άνοδο +2,80% αλλά με μεγάλο όγκο 9 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής αντιδρώντας ανοδικά από το χαμηλό 30 ημερών που βρέθηκε χθες.

Καμία άλλη μετοχή εκτός από τις δυο αναφερθείσες δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα. Όλες σχεδόν σημειώνουν καλές ανόδους αλλά με μέτριους ή μικρούς όγκους και κοντά στα χαμηλά μήνα.

Μεγάλο όγκο διακινούν μόνον η ΕΥΡΩΒ και εκ δευτέρου ο ΣΑΡ, η μοναδική μετοχή που διαγράφει σφιχτό σχηματισμό οριζόντιας συσσώρευσης .

Ο ΔΤΡ (+4%) σήμερα ξαναπερνά πάνω από τις 600 μονάδες αρνούμενος να διορθώσει τα τεράστια κέρδη του πρώτου 4μήνου του 2019.

Υποτιμημένες μη-τραπεζικές μετοχές :  ΙΝΛΟΤ που με χθεσινό κλείσιμο απέχει -35% από το υψηλό διμήνου, ΙΝΤΚΑ -32%, ΔΕΗ -27%, ΠΛΑΘ -26%, ΒΙΟ -19%, ΑΝΕΜΟΣ -16%, ΦΡΛΚ -16%, ΕΧΑΕ , ΕΛΛΑΚΤ -15%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text