Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά το χθεσινό οριακότατο νέο υψηλό έτους, ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, υποχωρεί με μέτριο βηματισμό

Μετά το χθεσινό οριακότατο νέο υψηλό έτους, ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, υποχωρεί με μέτριο βηματισμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί προς το παρόν η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μέτρια (-1,20%, στις 884 μονάδες, στις 2.55 μμ) και ο τζίρος επίσης μικρός (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν σήμερα άσχημα (DAX -2,25% πλησιάζοντας το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών).

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ με το σημερινό καθοδικό γύρισμα αρχίζει να διαγράφει διπλή κορυφή Α-Κ η οποία αν διασπασθεί ανοδικά θα δώσει εκκίνηση ανοδικού ρεύματος με μεγαλύτερες πιθανότητες από αν διασπούσε την μονή κορυφή Α.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ διατηρείται bullish  και θα χαλάσει μόνον αν η σημερινή διόρθωση επιδεινωθεί σημαντικά με καθοδική διάσπαση του κυλιόμενου πυθμένα Ι των 865 μονάδων που αποτελεί και μέσον άξονα του μηνιαίου οριζόντιου εύρους ΑΒ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 4/5 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ 2 μετοχές, οι υπεραγορασμένες ΔΕΗ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει άνοδο άνω του +1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : στην σημερινή πτωτική μέρα καμία βέβαια μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων.

Βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΛΚ, ΟΠΑΠ και ΠΛΑΙΣ ενώ μόνον ο ΙΚΤΙΝ βρίσκεται κοντά στο να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Σήμερα μόνον η ΚΟΥΕΣ, που χθες έκανε σπλιτ, τολμά να σημειώσει νέα υψηλά έτους ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Καμία μετοχή δεν φαίνεται μέχρις στιγμής, 2.50 μμ, να υφίσταται διανομές, γεγονός θετικό.

Τέλος, ο δείκτης τραπεζών, σημειώνει αυτή τη στιγμή πτώση -2% χάνοντας τις 800 μονάδες και παραμένοντας σε δίμηνη πλευρική κίνηση μεταξύ 730 και 830 μονάδων μετά το εκπληκτικό ράλι του πρώτου 5μήνου του 2019.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text