Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019) η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κινδυνεύει να χάσει τις 850 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019) η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κινδυνεύει να χάσει τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ταραγμένη είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί στις 854 μονάδες (-0,50%), γρήγορα να βυθίζεται στις 849 (-1,10%), στην συνέχεια να αναρρώνει στις 856 μονάδες (-0,25% και αυτή τη στιγμή να ξαναπέφτει στις 852 (-0,70%). Ο συνολικός τζίρος είναι μέτριος (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαικά χρηματιστήρια κινούνται ήπια ανοδικά όχι πολύ μακριά από τα θερινά υψηλά.

Θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος την στήριξη των 854 μονάδων του τοπικού πυθμένα Ε , τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 850 μονάδες και, κυρίως, τον μέσον άξονα των 830 μονάδων του μηνιαίου του εύρους.

 

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 830 μονάδες, και ακόμα καλύτερα πάνω από τις 850 μονάδες, εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι για ένα ανοδικό φθινόπωρο προς τις 900 μονάδες ή και τις 1000.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 80% αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγορά με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά ενώ δύο σημαντικές μετοχές, οι ΤΕΝΕΡΓ και ΛΑΜΔΑ σημειώνουν μεγάλες πτώσεις -4,60% και -7,60% αντίστοιχα με μεγάλους όγκους σε σύγκριση με δύο μικρής σημασίας μετοχές, τις ΟΤΟΕΛ και ΑΒΑΚΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους +8,90% και +5,90% αντίστοιχα.

Η μεγάλη πτώση της ΛΑΜΔΑ οφείλεται πιθανόν στην φημολογία ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε ΑΜΚ σε τιμή χαμηλότερη της τρέχουσας, η πτώση της ΤΕΝΕΡΓ πιθανόν σε επιθετική πώληση υπεραγορασμένης μετοχής (+18% μέσα σε 20 συνεδριάσεις) από ξένον θεσμικό, η μεγάλη άνοδος της ΟΤΟΕΛ οφείλεται πιθανόν σε επικείμενη ανακοίνωση αυξημένης εξαμηνιαίας κερδοφορίας και η μεγάλη άνοδος της ΑΒΑΞ, στην υπερπωλημένη κατάσταση της μετοχής (-24% το χθεσινό κλείσιμο από το υψηλό Ιουλίου).

Τέλος, ο Δείκτης Τραπεζών κινείται αυτή τη στιγμή ανοδικά +0,30% (έναντι πτώσης ΓΔ -0,70%) γεγονός μάλλον θετικό για τον ΓΔ καθώς στις συμπαγείς πτώσεις της αγοράς συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text