Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Δευτ, 16/12/2019) την ισχυρή ανοδική αντίδραση της περασμένης εβδομάδας χωρίς να απομακρύνεται από την σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Δευτ, 16/12/2019) την ισχυρή ανοδική αντίδραση της περασμένης εβδομάδας χωρίς να απομακρύνεται από την σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι σχετικά μικρή -0,75% (στις 884 μονάδες, στις 3.10 μμ)) ο τζίρος μέτριος (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι δυο αντιπροσωπευτικοί δείκτες που παρακολουθούμε, οι DAX και Nasdaq, κινούνται σε νέα υψηλά έτους (ο αμερικανικός σε ιστορικά υψηλά).



Για να ανησυχήσουμε θα πρέπει ο ΓΔ να κλείσει κάτω των 880 μονάδων όπου διέρχονται οι ΕΚΜΟ30 και η μέση τιμή διμήνου ενώ θα ξεκινήσουμε προστατευτικές πωλήσεις εφόσον η αγορά πάρει άσχημη τροπή με τον ΓΔ να διασπά το χαμηλό διμήνου των 860 μονάδων.

Προς το παρόν διατηρούμε την αισιοδοξία μας και τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το κατά 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών. Η ανοδικά ωθητήρια είναι η ΕΕΕ (+2,14%) και ταβαρίδια οι ΟΠΑΠ (-3,20%), ΕΥΡΩΒ (-2.50%), ΜΠΕΛΑ (-2,30%) και ΕΤΕ (-2%).

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή ενώ σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση δίνει η ΙΝΚΑΤ.

Τείνουν να δώσουν σαν τα ως άνω σήματα αγορών οι ΦΡΛΚ και ΑΔΜΗΕ και τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΜΟΗ, ΙΑΤΡ, ΠΛΑΘ και ΛΑΜΔΑ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΤΕΝΕΡΓ και ΙΚΤΙΝ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος καμία.

Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα πολύ μεγάλους όγκους ώστε να πούμε ότι συσσωρεύεται ή διανέμεται επιθετικά ή μαζικά.

Δεν μας παραξενεύει η μεγάλη σημερινή -3,20% διόρθωση του ΟΠΑΠ αφού κατά τις τελευταίες 4 εβδομάδες τα κέρδη του ήταν +26%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text